MoonBike 2020 – biciklizzünk a Holdra!

A PTE Diaszpóra Hálózat tagjaként oszjuk meg a Pécsi Tudományegyetem felhívását.

A Pécsi Tudományegyetem június végétől egy, az egész országra, partnereinken keresztül egész Európára vagy akár Európán kívülre is kiterjedő kihívást indít, 80 nap időtartamban. A „MOON BIKE” címmel futó kihívás lényege biciklivel eljutni a Holdra, azaz megtenni 384.400 km-t. 

 


 

Tisztelt Partnerünk!

A koronavírus-járvány távol tart, távol tartott bennünket egymástól, hallgatóinktól, partnereinktől, a világtól. Az együttműködés, a közös tett iránti vágy továbbra is hajt minket, szükségünk van a közösségi élményekre annak érdekében, hogy identitásunk megmaradjon.

A Pécsi Tudományegyetem május elején egy biciklis kihívást indított, „40 nap alatt a Föld körül” címmel, melynek célja 40 nap alatt megtenni az Egyenlítő hosszát, azaz a 40 075 km-t kerékpáron, szobabiciklivel. 

A 26 nap alatt teljesített kihívás sikerein felbuzdulva június végétől egy, az egész országra, partnereinken keresztül egész Európára vagy akár Európán kívülre is kiterjedő kihívást indítunk 80 nap időtartamban.

A „MOON BIKE” címmel futó kihívás lényege biciklivel eljutni a Holdra, azaz megtenni 384.400 km-t. A közös mozgásra, egészséges életmódra buzdító - virtuális közösséget formáló- nyári kampány jól mutatja, hogy a Pécsi Tudományegyetem alkalmazkodva az új helyzethez, online formában ugyan, de kapcsolatot tart hallgatóival, partnereivel, öregdiákjaival, a diaszpórában élő honfitársainkkal. Ezen felül, mint Zöld Egyetem kiemelt célja a - tömegközlekedésnél a pandémiás helyzetben jóval biztonságosabb - kerékpáros közlekedés népszerűsítése. Nagy örömünkre prof. dr. Bódis József, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár elvállalta a MOON BIKE projekt védnöki szerepét.

A projekthez a Facebookon keresztül lehet majd csatlakozni. A tekerés szerelmeseinek nincs más dolguk, mint tekerni és bármilyen kerékpáros applikációt letöltve a telefonjukra a megtett távot screenshot kép formájában üzenetben vagy bejegyzésként elküldeni a MoonBike2020 facebook oldalára.

Ha szobakerékpáron indulnak a kihívásban, csak le kell fotózniuk a kilométeróra kijelzőjét a megtett távval és azt feltölteniük.

Minden nap összegezzük a megtett kilométereket és beszámolunk, hogy éppen merre „járunk”. A legtöbb egyéni kilométereket megtett sporttársakat ajándékcsomaggal jutalmazzuk.

Nagy örömünkre szolgálna, ha Önök, mint a PTE Diaszpóra Hálózat tagjai is csatlakoznának kihívásunkhoz.

Tisztelettel kérem, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék munkánkat, népszerűsítsék programunkat, illetve amennyiben módjukba áll ajándékcsomag felajánlásával vagy egyéb formában támogassák ezt, a társadalom igen széles rétegét célzó, egészséges életmódra ösztönző projektet.

Felmerülő kérdéseikkel kérem, a moonbike@pte.hu címen keressék munkatársainkat.

A közös Holdra érés reményében,
tisztelettel:

prof. dr. Miseta Attila
a Pécsi Tudományegyetem rektora