ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

MoonBike 2020 – biciklizzünk a Holdra!

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
moonbike2020 logo.jpg

A PTE Diaszpóra Hálózat tagjaként oszjuk meg a Pécsi Tudományegyetem felhívását.

A Pécsi Tudományegyetem június végétől egy, az egész országra, partnereinken keresztül egész Európára vagy akár Európán kívülre is kiterjedő kihívást indít, 80 nap időtartamban. A „MOON BIKE” címmel futó kihívás lényege biciklivel eljutni a Holdra, azaz megtenni 384.400 km-t. 

 


 

Tisztelt Partnerünk!

A koronavírus-járvány távol tart, távol tartott bennünket egymástól, hallgatóinktól, partnereinktől, a világtól. Az együttműködés, a közös tett iránti vágy továbbra is hajt minket, szükségünk van a közösségi élményekre annak érdekében, hogy identitásunk megmaradjon.

A Pécsi Tudományegyetem május elején egy biciklis kihívást indított, „40 nap alatt a Föld körül” címmel, melynek célja 40 nap alatt megtenni az Egyenlítő hosszát, azaz a 40 075 km-t kerékpáron, szobabiciklivel. 

A 26 nap alatt teljesített kihívás sikerein felbuzdulva június végétől egy, az egész országra, partnereinken keresztül egész Európára vagy akár Európán kívülre is kiterjedő kihívást indítunk 80 nap időtartamban.

A „MOON BIKE” címmel futó kihívás lényege biciklivel eljutni a Holdra, azaz megtenni 384.400 km-t. A közös mozgásra, egészséges életmódra buzdító - virtuális közösséget formáló- nyári kampány jól mutatja, hogy a Pécsi Tudományegyetem alkalmazkodva az új helyzethez, online formában ugyan, de kapcsolatot tart hallgatóival, partnereivel, öregdiákjaival, a diaszpórában élő honfitársainkkal. Ezen felül, mint Zöld Egyetem kiemelt célja a - tömegközlekedésnél a pandémiás helyzetben jóval biztonságosabb - kerékpáros közlekedés népszerűsítése. Nagy örömünkre prof. dr. Bódis József, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár elvállalta a MOON BIKE projekt védnöki szerepét.

A projekthez a Facebookon keresztül lehet majd csatlakozni. A tekerés szerelmeseinek nincs más dolguk, mint tekerni és bármilyen kerékpáros applikációt letöltve a telefonjukra a megtett távot screenshot kép formájában üzenetben vagy bejegyzésként elküldeni a MoonBike2020 facebook oldalára.

Ha szobakerékpáron indulnak a kihívásban, csak le kell fotózniuk a kilométeróra kijelzőjét a megtett távval és azt feltölteniük.

Minden nap összegezzük a megtett kilométereket és beszámolunk, hogy éppen merre „járunk”. A legtöbb egyéni kilométereket megtett sporttársakat ajándékcsomaggal jutalmazzuk.

Nagy örömünkre szolgálna, ha Önök, mint a PTE Diaszpóra Hálózat tagjai is csatlakoznának kihívásunkhoz.

Tisztelettel kérem, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék munkánkat, népszerűsítsék programunkat, illetve amennyiben módjukba áll ajándékcsomag felajánlásával vagy egyéb formában támogassák ezt, a társadalom igen széles rétegét célzó, egészséges életmódra ösztönző projektet.

Felmerülő kérdéseikkel kérem, a moonbike@pte.hu címen keressék munkatársainkat.

A közös Holdra érés reményében,
tisztelettel:

prof. dr. Miseta Attila
a Pécsi Tudományegyetem rektora

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés