Sikerrel zárult az EMKE első saját szervezésű képzése

Sikeres volt az EMKE első saját szervezésű képzése 2020. március 6–8-a között, amelyen a légzés- és beszédtechnika, valamint a verbális-nonverbális kommunikáció rejtelmeibe avatták be az oktatók a résztvevőket.

A képzés egyik gyakorlata egy beszámoló megírása-felolvasása és szabad előadása volt, ezt idézzük:

Régiókon átívelő civil kommunikációs képzés

Több régióból érkeztek Kolozsvárra, a Bethlen Kata Diakóniai Központba civil szervezeti képviselők 2020. március 6-án az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület által szervezett első kommunikációs képzésre. A képzés célja a jelentkezők előadói, valamint informális hétköznapi interakcióinak fejlesztése. A résztvevők többek közt Szebenből, Kolozsvárról, Székelykeresztúrról, illetve Bákó megyéből érkeztek. Az oktatók, dr. Széman Emese Rózsa, az EMKE kutatója és a BBTE KOmmunikáció karának beszédtechnika-tanára, valamint Tamás Csilla, az EMKISZ elnöke, projektmenedzser, interaktív csoportos tevékenység által készítették fel a résztvevőket kommunikációs és tárgyalástechnikai kihívásokra. A háromnapos előadássorozat alatt a résztvevők beszédtechnikai gyakorlatokat, verbális és nonverbális kommunikációs készséget sajátíthattak el. Az első napon a csoporttagok bemutatkoztak, ismertették tevékenységeiket, emellett az oktatók felkészítették őket a képzésre. Szombaton a beszédtechnikai és nonverbális kommunikációról szóló előadások mellett a jelentkezők különböző gyakorlatokat végeztek. Az utolsó nap a kiértékeléssel, a következő kommunikációs képzés témajavaslataival, valamint a diplomaátvétellel zárult. (Botezatu Emília, Brînzan-Antal Cristina)

A képzés felhívásában az szerepelt, hogy az első alkalom biztos, de a 12 résztvevő visszajelzései alapján mostmár bizonyos, hogy az EMKE folytatni fogja a kommunikációs képzési sorozatot. A másik alkalommal szervezeti belső kommunikáció; partnerekkel való kommunikáció tematikával, a sorozatzáró képzésemn pedig a PR, marketing modern eszközökkel módszereinek rejtelmeibe veztik be a résztvevőket az oktatók.

Ezek aképzések már zártak, de az EMKE, illetve az EMKISZ a továbbiakban is tervezi képzések szervezését, melyeket meg is lehet rendelni.

Képek (hamarosan) Facebook-oldalunkon.