Öt könyv – öt lépés, avagy hogyan tanultam meg Bécsben járni? | Másréti Kató Zoltánnal Demény Péter beszélget

Másréti - Demény

2023. október 11-én, szerdán, 18:30 órai kezdettel a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) Demény Péter beszélget Másréti Kató Zoltán íróval, újságíró-szerkesztővel írásról, szerzővé válásról, a könyvek gondjának viseléséről és a szavak embereiről.
Az Öt könyv – öt lépés, avagy hogyan tanultam meg Bécsben járni című esemény alkalmával megvásárolhatók lesznek Másréti Kató Zoltán könyvei, illetve a szerző dedikálni fog.
Szeretettel várunk mindenkit!
***
Másréti Kató Zoltán (1969). A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Biológia-Geológia Karán szerez biológusi diplomát 1997-ben. Három évig botanikus tanársegéd az egyetemen, majd a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum igazgatója 2000-2006 között. 2007-ben Bécsben telepszik le. Je-lenleg a Bécsi Érsekség alkalmazottja. Író, újságíró, szerkesztő. A Bécsi Napló szerkesztőségének a tagja, a Bornemisza Péter Társaság elnöke. Írásai a Bécsi Naplóban, a Magyar Naplóban, az Irodalmi Jelenben, a Magyar Múzeumokban, a Székely Hírmondóban, a Székelyföld folyóiratban jelentek meg. Évek óta az Új Magyar Szó internetes portál (maszol.ro) vezércikk-, illetve a Brassói Lapok tárcaírója. Több antológiában is közölt. 
Önálló kötetei:
Óraátállítás, Romanika kiadó, Budapest, 2020
Ismeri Ön Freudot? Brassói Lapok kiadása, Brassó, 2020
A sötétség közepe. Brassói Lapok kiadása, Brassó, 2021
Gondolatfúgák. Brassói Lapok kiadása, Brassó, 2022
Melange – kultúrtörténeti séták Bécsben. Brassói Lapok kiadása, Brassó, 2022
***
Az esemény szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház.
***
Tekintettel a járványhelyzetre kérjük a fokozott felelősség vállalását. Bármilyen jellemző tünet esetén kérjük, fontolja meg, hogy részt vesz-e az eseményen. Köszönjük!
***

Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja

A Györkös Ház eseménynaptára