Látópont címek ünnepélyes átadása Dabason

Dabas

Ünnepélyes keretek között zajlott le 2024. február 27-én a Látópont címek átadása Dabason, a Kossuth Ház Galéria és Kerekes László Alkotóházban. Az eseményre a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület tisztelettel hívta meg a résztvevőket, hogy közösen ünnepeljék azokat, akik kiemelkedő munkájukért és elkötelezettségükért megkapták a Látópont címet.

Az eseményen kiemelt figyelmet kaptak az erdélyi civil szervezetek. Új Látópontok képviselőiként plakettet és oklevelet vehetett át: az Országos EMKE képviseletében dr. Széman Péter, az EMKE elnöke és Fodor Cristina, a Szabédi Ház vezetője; valamint az EMKE Szilágysomlyó és környéke képviseletében Széman Rózsa elnök.

A rendezvényt dr. Baloghné Uracs Marianna, a Közösérték Egyesület elnöke nyitotta meg, köszöntőt mondott Kőszegi Zoltán, Dabas város polgármestere. Az ünnepségen a résztvevők meghallgathatták Rafael Henrietta népdalénekes műsorát.

Az esemény során a résztvevők betekintést nyertek Dabas város és a Kossuth Művelődési Központ, valamint a Halász Boldizsár Városi Könyvtár tevékenységébe, mely helyszínek mind Látópont címbirtokosok.

A program folytatásaként helytörténeti sétára invitálták a résztvevőket a kulturális negyedbe, melynek során a város múltját és kulturális örökségét fedezhették fel a kisvonat és mobiltelefonos applikáció segítségével.

Az esemény zárásaként az új Látópont cím birtokosoknak adaptálási lehetőségekről és tapasztalatairól tartottak műhelymunkát, melyet Tapodi Katalin igazgató és Fróna Katalin, a Látópont Munkacsoport társelnöke vezetett.

Az ünnepség során megmutatkozott a közösség ereje és elkötelezettsége a magyar kulturális örökség megőrzésében és ápolásában, hozzájárulva ezzel a társadalmi összetartozás erősítéséhez, bizonyítva a közösségépítés fontosságát.