Kiállításmegnyitó és könyvbemutató – Reménység Háza, Brassó

2023. május 5. péntek,18.00 óra
Brassó, Reménység Háza
Kiállításmegnyitó és könyvbemutató

Simó Enikő képzőművész textil- és díszítőművészeti kiállításának megnyitójára kerül sor 2023. május 5-én, pénteken 18.00 órai kezdettel, Brassóban, a Reménység Házában.

A kiállítást Dimény András képzőművész mutatja be.

A kiállításmegnyitó után, a brassói születésű, ma a magyarországi Derecskén élő, magyar-angol szakos tanár Gergely Emese két kötetét mutatjuk be 2023. május 5-én, pénteken 18.00 órakor, Brassóban, a Reménység Házában.

2020. decemberében a kolozsvári Ábel kiadó gondozásában megjelent Egyszervolt napok című kötetének helyszíne a szülőváros, Brassó a 70-es, 80-as évek kora. Krónikaként is olvashatja a brassói olvasó, hiszen a regény szereplői valódi nevükön élnek az elmesélt helyzetekben, Piri néni, Rajcsek, Pista bácsi, Fóris bácsi, a külső és belső történetekben szereplő osztály- és iskolatársai, tanárok, szerelmek.

A második kötete Szent Márton köpenye, amely szintén az Ábel kiadó gondozásában jelent meg 2022-ben. Történelmi regény, cselekménye bő száz évet ölel fel. Helyszíne, amire a cím is utal, Homoródszentmárton, innen indulnak és ide térnek vissza a cselekmény szálai, de megjelenik Székelykeresztúr, Doberdó, Olaszország, Budapest, Brassó, Párizs és Detroit. Családregény - három generáció életeseményei, egymáshoz való viszonya, cselekedeteiknek mozgatórugói, egymás életére való hatása bontakozik ki a történetből.

A szerzővel Ambrus Attila, a Brassói Lapok főszerkesztője beszélget.

A helyszínen a szerző dedikálja a köteteket.

Forrás: Házy Bakó Eszter