ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Az EMKE-borklub vendégségben

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
borismeret.jpg

Rendkívüli borismereti estre kerül sor július 12-én, szerdán este 7 órakor. A megszokott EMKE-borklub kilép a Györkös Mányi Albert Emlékház falai közül, és vendégségbe megy, méghozzá a nemrégiben nyílt 1568 Bistróba. 

A BEJELENTKEZÉS KÖTELEZŐ, részletekért olvassanak tovább!

BORISMERETI EST

KÖTELEZŐ BEJELENTKEZÉS ITT: komedias@gmail.com

Időpont: 2017. július 12., szerda, este 7 óra
Helyszín: 1568 Bistro (Kolozsvár, December 21 u. / Kossuth Lajos u. 14. sz.)

 

EMKE-BORKLUB A BISZTRÓBAN!

RENDKÍVÜLI BORKÓSTOLÓ! HÁZIGAZDÁNK AZ 1568 BISTRO!

Kedves Borbarát!

Hogy a nyár se teljen boros események nélkül, az 1568 Bistro gazdáival közösen egy rendkívüli nyári EMKE-borklub kóstolót ötlöttünk ki! Az Önök részére és mindannyiunk örömére!
Ezúttal a Balaton déli partjáról, Lelléről kóstolunk néhány szép tételt a Konyári és az Ikon pincék kínálatából. A két pincét összeköti Konyári János neve, aki az ezredfordulón – komoly borászi tapasztalattal a tarsolyában – létrehozta saját borászatát, a Konyári Pincét. Folyamatos igényes munkájának eredményeképp 2008-ban elnyerte Az év bortermelője kitüntető címet. Ezután megalapította az Ikon Borászatot. A következetesen magas színvonalú családi munka itt is gyors elismerést hozott számukra: az Ikon 2013-ban Az év pincészete lett.
Májusban – mintegy másfél hónapja hatalmas veszteség érte a magyar borászati életet: elhunyt Konyári János. Hála Istennek a stafétát már korábban átadta. Fia, Konyári Dániel apja mellett jó iskolázást kapott, olyannyira, hogy évek óta a borászati munka dandárját már ő maga végzi. És ő lesz az is, aki bemutatja nekünk a következő szép borsort:

1. Chardonnay 2016
2. Fehér Loliense 2016
3. Konyári rozé 2016
4. Szerecsen 2015
5. Ikon Cabernet-Merlot 2015
6. Vörös Loliense 2012
7. Ikon Evangelista 2009

Önt is szeretettel várjuk!

RÉSZVÉTELI DÍJ: 40 LEJ

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket július 10-éig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.
A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,
Vincze László
programfelelős 

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés