Zarándokszemmel a nagyvilágban | Filmvetítéssel egybekötött beszélgetősorozat

Zarándokszemmel a nagyvilágban | Medjugorje

I/1: Az egész világ reménysége: medjugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez
Időpont: 2020. február 20., csütörtök, 18 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Zarándokszemmel a nagyvilágban címmel 2020. február 20-án, csütörtökön, 18.30 órától újabb sorozatot indítunk a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.), a Kolozsvári Római Katolikus Szent Mihály Nőszövetséggel karöltve.

Utazni mindenki tud, zarándokolni kevesen. Hát még jól zarándokolni, hogy az javára váljon léleknek és testnek egyaránt! Napjainkra jellemző, hogy hajlamosak vagyunk azt hinni, mindenről mindent tudunk, bár igazán elmélyülni semmiben sincs időnk. Most azonban itt a lehetőség: mielőtt útra kelnénk, tanuljunk együtt zarándokolni, filmmel és beszélgetéssel megismerve a legfontosabb, legismertebb szent helyeket. Zarándokszemmel a nagyvilágban – élmények, tapasztalatok, gyakorlati tudnivalók egy helyen.

Első úti célunk a hercegovinai Medjugorje, ahol 1981-ben hat fiatalnak jelent meg a Szűzanya. A hely kisugárzása azóta egyre erősebb, napjainkban már zarándokok tízezrei érkeznek ide, hogy a bűnbánatot gyakorolják. Mitől ennyire vonzó a léleknek az önmagával való őszinte szembesülés kíméletlensége? Erre keressük a választ a filmvetítéssel egybekötött beszélgetésünkben.

A sorozat vendége Koncz Attila televíziós szerkesztő, a vetítésre kerülő filmek rendezője, házigazdája pedig Bodó Márta lap- és könyvszerkesztő.

Az első rész címe: Az egész világ reménysége: medjugorjei zarándoklat a Béke Királynőjéhez.

Szeretettel várunk mindenkit!
***
A sorozat szervezői a Kolozsvári Római Katolikus Szent Mihály Nőszövetség és a Györkös Mányi Albert Emlékház
***
Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja