Kapcsolatok

Honismereti körünk kapcsolatot tart fent bel- és külföldi szervezetekkel  melyek hasonló tevékenységet folytatnak: Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaság Kolozsvár, Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Bizottság Nagyvárad, EMKE, Romániai  Magyar Népfőiskolai Társaság  Kolozsvár, Rákóczi  Kultúregylet Kőrösfő.

A külföldi szerveztek közül szoros kapcsolatot tartunk fel a Magyar Honismereti Szövetséggel, melynek társszervezete vagyunk. Az országos szervezeten kívül, melynek évente részt veszünk fő rendezvényein (Honismereti Konferencia, Ifjúsági Honismereti Konferencia), helyi szervezetekkel is együttműködünk: Csete Balázs Honismereti Szakkör Jászkisér, Jász - Nagykun – Szolnok megye, Magyar - Német Kulturális Egyesület Lánycsók, Baranya megye. Ezen kapcsolatok nagyon fontosak számunkra, egymás megismerése, tájékoztatása és segítése szempontjából is. A jászkiséri csoport már kétszer is meglátogatott és mi is meglátogattuk őket egyszer. Az országos szervezettel való kapcsolat elmélyülését mutatja a szövetség által szervezett Kárpát-medencei „Tudás forrásai” című verseny, melynek az erdélyi lebonyolításával mi voltunk megbízva.

A Kőváry László Honismereti Kör fontosnak tartja a meglevő kapcsolatok bővítését és új kapcsolatok létesítését. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki körünkkel fel kívánja venni a kapcsolatot.

Kiss Margit - elnök

tel: 0040-264-595575
maroktelefon: 0040-731-070881
villámposta: kovarylaszlo@yahoo.com

Ács Zsolt - titkár

tel/fax: 0040-264-434110
maroktelefon: 0040-740-915607
villámposta: axzsolt@yahoo.com