Ünnepélyes megemlékezés Reményik Sándorról és Essig Józsefről

remenyik-2023

AErdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) és a STARS Galéria közös szervezésében augusztus 30-án, szerdán délután 5 órakor a Házsongárdi temetőben emlékezünk Reményik Sándorra és Essig Józsefre. Ez a kiemelkedő esemény az Essig József által indított sorozat örökségét hivatott továbbvinni, méltó módon folytatva azt.

Az alkalom méltóságát a jelenlétükkel tisztelettel övezik majd: Széman Péter, az EMKE elnöke, aki köszöntőjével méltatja a két kivételes személyiség emlékét, valamint áhítatot tart Kerékgyártó Imola evangélikus-lutheránus lelkész.

Az esemény csúcspontjában Marosán Csaba, a Kolozsvári Állami Magyar Színház elismert színművésze veszi át a Reményik-emlékplakettet, amely a múlt és a jelen összekapcsolását szimbolizálja. A megemlékezés ünnepélyes zárása pedig egy különleges műsorral várja Önöket: közreműködnek Albert Júlia színművész és Szőcs Judit, az RMPSZ volt alelnöke, akik szívet melengető előadásukkal emelik az alkalom színvonalát.

Találkozás a temető bejáratánál háromnegyed 5-kor.

Mindenkit szeretettel várunk, hogy együtt tisztelgessünk a két kiemelkedő személyiség előtt, akiknek öröksége tovább él bennünk. További részleteket és friss információkat az eseményről az EMKE hivatalos Facebook-oldalán találhatnak. Legyen részese ennek a különleges alkalomnak, és emlékezzünk együtt Reményik Sándorra és Essig Józsefre!

Az EMKE és a STARS Galéria