Megalakulásának 150. évfordulójára emlékezett a Tordai Magyar Dalkör

torda

Jubileumi rendezvényen emlékeztek a hétvégén a Tordai Magyar Dalkör megalakulásának 150. Évfordulójára: pénteken emléktáblát avattak az ótordai református egyházközség gyülekezeti házának falán, ezt követően bemutatták Keszeg Vilmos: „A tordai dalárda korszakai” című kiadványát. Szombat délelőtt hét énekkar vett részt az ótordai református templomban megtartott kórustalálkozón.

Az ünnepségre meghívást kapott az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület – EMKE is, aki képviseltette magát dr. Széman Péter EMKE-elnök személyében a rendezvény mindkét napján. Pénteken, az emléktábla avatásnál Széman Péter is koszorúzott, másnap pedig köszöntötte a jelenlévő kórusokat.

A kórustalálkozó jó alkalom arra, hogy együtt lehessünk, együtt örülhessünk egymásnak. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesületnek (EMKE) mindig is szívügye volt a kórusok támogatása, mivel felismerte azok fontosságát, a művelődés népszerűsítésében játszott szerepüket. Ma megváltozni látszik az értékrend, ám megmaradásunk érdekében fontos, hogy magyarul énekeljünk. Kívánom a Tordai Magyar Dalkörnek, hogy fiatalodjon, legyenek támogatói, társai, akik tovább éltetik a magyar dalt – közölte Széman Péter, az EMKE országos elnöke.

A teljes beszámoló ezen a linken olvasható!

Forrás: Nagy-Hintós Diana, www.szabadsag.ro