ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

XXIX. (online) Szabédi Nap

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
szabedi2020.png

Az EMKE huszonkilencedik alkalommal készült idén megszervezni a Szabédi Napot, de sajnos, a koronavírus-járvány miatt ezt nem tudjuk megtartani hagyományos formájában – jövőre pótoljuk! De hogy mégse maradjon el teljesen, online Szabédi Napot, vagy legalább is ahhoz hasonlót tartunk: Magyarország kolozsvári Főkonzulátusa jóvoltából 2020. május 7-én, Szabédi László születésnapján este 6 órakor figyeljék a Főkonzulátus YouTube-csatornáját, Facebook-oldalát és természetesen az EMKE és EMKISZ Facebook-oldalát!

Aki lemaradt volna róla, itt megnézheti!

Hogyan lett a Sáromberkén született Székely Lászlóból Szabédi? Ismerte-e Ady Endrét? Miért nem találta a helyét az irodalmi műfajokban és a világban? Milyen hagyományai voltak a családban a versírásnak és mi közük volt Petőfi Sándorhoz? Hogyan kísérte végig a tragikus sorsú Szabédit a vonatsínek motívuma? – mindezekről és sokminden másról is beszélget dr. Bartha Katalin Ágnessel, a BBTE Színház és Film Karának tanárával, a Szabédi Emlékház volt vezetőjével, kutatójával dr. Széman Emese Rózsa, az emlékház jelenlegi vezetője. (A beszélgetés Skype-on készült, a minőségéért elnézést kérünk.)
Az összeállításban közreműködtek az EMKISZ versszínházi csoportjának tagjai: Széman Emese Rózsa, Tamás Csilla, Tamás Lehel.

A kisfilmben felhasznált fényképek az EMKE – Szabédi Emlékház, Gligor Róbert László, László Miklós, Széman Emese Rózsa fotói. Vágó: Széman Emese Rózsa.

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés