Újraindult a Művészeti Karaván

muvkaravan

2020-ban harmadjára pályáztunk sikeresen a Művészeti Karaván megszervezésére. Sajnos a járványhelyzet miatt mindeddig nem szervezhettük meg, de a korlátozások feloldása után sikerült időpontot egyeztetnünk a lendvai csapattal. Nagy lelkesedéssel és újult erővel fogadjuk őket 2022. július 7–10. között Kolozsváron.

Egymás kultúrájának a megismerése, a közös munka segíti a gyerekek fejlődését, ösztönzi őket arra, hogy jobban megértsék a máshonnan érkezetteket. Célunk továbbra is az, hogy minél több régióval tudjunk együtt dolgozni és tapasztalatot cserélni, akár filmes műhelyt létrehozni náluk is, vagy legalábbis segíteni ennek az elindításában, mint ahogy Kolozsváron is megalakult a KoFi – Kolozsvári Filmműhely, Csibi László filmes szakember vezetésével.  

A létrehozott kiscsoportos interaktív filmes műhely már 4 éve aktívan működik, terveink szerint idén tovább tudjuk fejleszteni őket és a munkájukat, melyen keresztül a két résztvevő régió, a fogadó Erdély és a meghívott Lendva fiataljai, amellett, hogy bemutatják saját régiójuk jellemző alkotásait, ismét egy közös alkotóműhelyen is részt vehetnek.

Terveink szerint 5-7 fiatal (14–19 éves) alkotót és egy szakmai irányítót hívunk meg Kolozsvárra, ahol egy négynapos intenzív műhelymunkán vehetnek részt egy helyi, hasonló létszámú csapattal kiegészülve. (természetesen egy-egy ebédet nekik is állunk a program időtartama alatt).