ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Transylvanicum – KMN nyolcadjára

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
fb_sator_banner_2.jpg

Új helyszínen, új önkéntesekkel, részben új programokkal de a régi lelkesedéssel várta az EMKE és az EMKISZ a magyarnapozókat a VIII. Kolozsvári Magyar Napok alatt. 

Negyedik éve kapcsolódik be az EMKE Országos Elnöksége és a Szabédi Emlékház a Kolozsvári Magyar Napok forgatagába. Augusztus 14-én, hétfőn a Szabédi-házban tartottunk nyílt napot, melynek keretében délután 2 órakor Bartha Katalin Ágnes, a szerzővel, Kostyák Borbálával beszélgetve bemutatta a Misi és a rakoncátlan zöldségek c. kötetet, a jelenlévő kicsik és nagyok derültségére.

További képek »

A Györkös Mányi Albert Emlékház hagyományos magyarnapi programjai után csütörtökön költözött ki az EMKE és Ifjúsági Szervezete a Farkas, pontosabban a Színház utcába, a BBTE Főépülete és az Egyetemiek Háza közé. Az EMKISZ azonban mér kedden kezdte új és talán hiánypótló beszélgetéssorozatát Felnőtté képzés címen a Báthory István Elméleti Líceum 10-es termében. A mindennapi munkaügyekről, pénzügyekről, adminisztratív ügyintézésről, állampolgári jogainkról és kötelezettségeinkről, valamint az egészségügyi rendszerről Szilveszter Norbert, Bitai László, Oláh Emese, Silye Attila és Bódizs György tartott beszélgetős előadást. Az EMKISZ tervei szerint folytatni szeretné a Felnőtté képzést, de addig is honlapjukon olvashatnak, valamint, Csatári Melinda jóvoltából a Kolozsvári Rádióban hallhatnak majd összefoglalót az eseményről.

A négy „sátoros” nap alatt délelőttönként és délutánonként kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket: a már tavaly megismert sárospataki Lorántffy Zsuzsanna Hímzőműhellyel az úri hímzést lehetett kipróbálni, a Vajdasági magyar Folklórközponttal pedig a rongyszőnyegszövést, a lyukhímzést, valamint a mézeskalácsdíszítést – természetesen a gyerekek körében ez utóbbi örvendett a legnagyobb népszerűségnek.

Emellett naponta vártuk a játékos kedvűeket az EMKISZ Kolozsvári Honfoglaló nevű város- és kultúrtörténeti kvízével és a nyanyelvi csapatbajnokságokkal, napról napra nagyobb érdeklődés közepette. Vasárnap a sajtó képviselőit invitáltuk játékra, melyet egy hangos anyaggal is megháláltak.


További képek »

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés