ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Tartóshullám Komáromban

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
mediawave-logo.png

A 28. Tartóshullám | Mediawave | Fényírók Fesztiválja rendezvényen képviseltette magát múlt hét végén az az EMKE, EMKE Szilágysomlyó és környéke szervezete és az EMKISZ. Standoltunk, előadtunk, játszottunk – és nagyon jól éreztük magunkat!

 

 

 
További képek »

Egyik szervezet sem először vesz részt az ötnapos fesztiválon, 2015 óta tart a kapcsolat a szervezőkkel és személyesen Hartyándi Jenő főszervezővel. Tavaly év végén az EMKE Szilágysomlyó és környéke szervezete együttműködési szerződést írt alá a Mediawavet is szervező Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvánnyal az EFOP-5.2.2-17-2017-00074 számú Transznacionális együttműködések projekt keretében, melynek első két műhelymunkáját is ekkor, április 28-29-én szervezték.

 
További képek »

A találkozón a szervezetek közös standot állítottak, melyet az EMKISZ koordinált, ők hozták a kipróbálható játékok, kóstolni való falatok és szóróanyagok jelentős részét. A NÖVELÉS vagy NEVELÉS elnevezésű konferencia második műhelymunkája keretében mutatkoztak be a közösségformálást legfontosabb céljuknak tekintő határon túli és magyarországi szervezetek, néhány perces ismertetővel és a közösségi asztalra szánt finomságaikkal.

 
További képek »

A délelőttöt a szilágysomlyói Játékakadémia (felnőtt amatőr színjátszók) nyitotta egy kis jelenettel, majd Széman Rózsa, a szilágysomlyói EMKE elnöke az EMKE-ről beszélvén kiemelte, hogy egyik alapítója, gr. Kún Kocsárd, aki az 1848-as forradalomban jelentős szerepet vállalt, a kötélről 20 év börtönre változtatott büntetését itt, a komáromi Monostori Erődben töltötte le. Tamás Csilla elnök az EMKISZ főbb projektjeit mutatta be, a Mediawave tematikájába vágóan legrészletesebben az Legszebb Erdélyi Magyar Dalt, melynek egyik döntőse, Ferencz Mari a fesztivál első napján koncertet is adott. 

 
További képek »

A Játékakadémistáknak természetesen nem csak az a néhány pillanat jutott, 29-én délután az erőd melletti, Duna-parti pázsitszínpadon tartottak rövid előadást.

 

A 28. Mediawave Fesztivál kolozsvári-szilágysomlyói csapata:
 

EMKE Szilágysomlyó és környéke

Széman Rózsa – elnök
Játékakadémia (Gaudi Attila, Ghetie Mária, Kozma-Kulcsár Krisztina, Kozma-Kulcsár Zsolt, Sallay Brigitta, Sallay Károly, Tőtős-Koncz Zsuzsanna, Tőtős Gyula) – fellépő

EMKISZ
Tamás Csilla – elnök
Kovács Lilla – gazdasági alelnök
Erdei Virág – tag
Tamás Lehel – tag
Ferencz Mari Trió (Ferencz Mari énekes, Iszlai Tamás dobos és Csaba László zongorista) – fellépő

EMKE
Széman Emese Rózsa – kulturális referens

 

-szer-

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés