Szűk körű emlékezés Kölcsey Ferencre

Három évtizeddel előbb tartotta első megemlékezését Kölcsey Ferenc szülőfalujában az EMKE Szatmár megyei csoportja, az egykori Szilágy vármegyéhez, ma a romániai Szatmár megyéhez tartozó Sződemeteren.

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a társszervezőkkel együtt, tudomásul véve a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hivatalnak a járványhelyzetre hivatkozó és azzal indokolt tiltását, úgy döntött, hogy nem tartja meg az augusztus 7-re, péntek délutánra meghirdetett hagyományos sződemeteri Kölcsey-megemlékezését. 

Bár az esemény ugyan elmaradt, de dr. Széman Péter, EMKE elnök és Muzsnay Árpád, EMKE főtanácsos  tiszteletüket tették a költő és politikus 230. születési évfordulójának almalmából.

Széman Péter országos EMKE elnök társaságában koszorút helyeztek el Kő Pál képzőművész Kölcsey-szobrának talapzatán, s többek társaságában meglátogatták a XIX. század legnagyobb magyar gondolkodói sorába tartozó Kölcseyt a nevét viselő Egyházi és Kulturális Központ érdeklődőket váró gyönyörű kiállításán.