Székely Ervin két könyvének bemutatója, kóstolással egybekötve

Időpont: 2019. október 9., szerda, 18.30 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Székely Ervin nagyváradi író Szerelmes szakácskönyv szingliknek és Egy asszimiláns feljegyzései című köteteit mutatjuk be 2019. október 9-én, szerdán, 18.30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u.5.) 

Az Egy asszimiláns feljegyzései című könyv egy karriertörténet keretében szól a magyar-román kapcsolatok érzékeny kérdéseiről. Önéletrajzi elemek inspirálták ugyan a regényt, de a téma tárgyalása során az író igyekezett elvonatkoztatni saját élményanyagától és megkeresni a jelenség általános jellemzőit. A regényből nem hiányzik a humor és az önirónia sem.

A Szerelmes szakácskönyv szingliknek című kötet egyszerre hasznos és szórakoztató olvasmány. A könyv gerincét egy amolyan békebeli szerelmes regény képezi (sok humorral és némi cselszövéssel fűszerezve), amelyet az író „megspékelt” receptekkel (ezekre a történet szolgáltat minden esetben ürügyet).

A szerzővel Márton Evelin író, a Bukaresti Rádió magyar adásának szerkesztője beszélget.

Az eseményt követően a szerző dedikálja a könyveit. A résztvevők megkóstolhatják a Református Kollégium szakácsiskolájának diákjai által a szakácskönyvben megtalálható receptek alapján elkészített falatkákat.

Szeretettel várunk mindenkit!

A rendezvény szervezőpartnere a Györkös Mányi Albert Emlékház
***
Székely Ervinről bővebben itt
***
Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja