Péntek Tímea: Kalotaszeg szíve, Körösfő – A szülőföld története és képes albuma

Dr. Péntek Tímea Kalotaszeg szíve, Körösfő – A szülőföld története és képes albuma című, az Europrint Kiadó gondozásában 2018-ban megjelent kötetét mutatjuk be 2019. június 25-én, kedden, 18.30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

Mit is rejtegethet magában a kalotaszegi népi világ? Melyik falunak a hatására költözött Kós Károly Kalotaszegre? Meddig is ér a muszuj? Miért oly híres a körösfői református templom? Erdélynek azt a kistáját mutatja be ez a könyv, amelynek neve híres a magyar kultúra és társadalom világában, de részleteiben talán még mind a mai napig tartogat meglepetéseket. A hiteles történeti adatok mellett régi idők elmesélt életeseményeibe is bepillantást nyerhet az olvasó, miközben megismerkedik a magyar népművészet és népviselet egyik legpompásabb tájegységével és annak egyedi világával. A szerző e tájnak a szülöttjeként a lehető legközelebb viszi az olvasót Körösfő csodavilágához és ezáltal Kalotaszeg lebilincselő atmoszférájához.

A kötetet dr. Péntek János néprajzkutató, egyetemi tanár, valamint a szerző ismertetik. Az eseményt követően a szerző dedikálja a könyvét.

Szeretettel várunk mindenkit!
***
A rendezvény szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház

Az esemény Facebook-oldala

www.emke.ro/gyorkos-manyi-albert-emlekhaz-cimlap
www.facebook.com/emkegyorkoshaz
Közönségünk Facebook-csoportja