Nyitott szemmel | Segítő jobb és töltekező lélek

Nyitott szemmel - Segítő jobb

Meghívottak: Balázs Attila református lelkész (Tordaszentlászló) és Ferencz Zsolt szerkesztő-műsorvezető (Kolozsvári Rádió).
***
Jeruzsálemben minden turistáról többnyire kiderül, hogy zarándok – mondják a szentföldi látogatásokra szakosodott idegenvezetők. A szent helyek felkeresése minden vallás sajátossága, de hogy mi tesz egy utazót zarándokká, arról sokan sokféleképpen vélekednek. Vajon miben rejlik a zarándoklat lényege? Megérkezni fontosabb, vagy úton lenni? Társas élmény vagy meditációs gyakorlat? Nyilvános kultuszforma vagy különleges beavatás? Vezeklés vagy felajánlás? Talán mindez együtt? Szentföldi zarándokútjuk apropóján ezeket a kérdéseket próbáljuk megválaszolni Balázs Attila lelkipásztorral és Ferencz Zsolt újságíróval, akik adományainkkal az orosz-ukrán háború árnyékában élő kárpátaljai magyarokhoz is együtt látogattak el a közelmúltban, és minden bizonnyal arról is beszámolnak majd, amiről csak szemtől szembeni kapcsolatban szerezhet valós képet az ember.
A Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii / Majális u. 5.) Nyitott szemmel elnevezésű világjáró sorozatának Segítő jobb és töltekező lélek című beszélgetésére 2023. február 16-án, csütörtökön, 18.30 órától kerül sor. A sorozat társszervező házigazdája Laczkó Vass Róbert.
Szeretettel várunk mindenkit!
***
A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervező házigazdája Laczkó Vass Róbert.
***
Tekintettel a járványhelyzetre, kérjük a fokozott felelősség vállalását. Bármilyen jellemző tünet esetén kérjük, fontolja meg, hogy részt vesz-e az eseményen. Köszönjük!
***
Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja

A Györkös Ház eseménynaptára