Nyitott szemmel | Sámánok és mesternövények – Peru misztikus arca

Nyitott szemmel | Peru

Meghívottak: Dáné Melinda Csilla gyógypedagógus és dr. Szalma Anna-Mária néprajzkutató
Időpont: 2020. január 30., csütörtök, 18.30 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

A perui hagyományok szerint a sámánok a természet papjai: értik a nyelvét és képesek közvetíteni tanításait az emberek felé. Gyógyító erejük szintén a természet erejéből táplálkozik, amelynek az ember testi, lelki és szellemi vonatkozásaiban is szerves része. Misztikus cselekedeteik értelmét csak a beavatottak ismerik, mégis mindenkire hatással vannak, aki kapcsolatba kerül a szertartásaikkal. Kevesen tudják, hogy Peruban a sámánokat nemzeti kincsként tartják számon, a helybeliek – és egyre gyakrabban a messze földről odalátógatók – gyógyító erejükben bízva keresik fel őket, amikor a hagyományos gyógymódok csődöt mondanak.

Peru misztikus arca – sámánok és mesternövények címmel ebbe a misztikus világba szeretnénk elkalauzolni közönségünket Dáné Melinda Csilla gyógypedagógus és dr. Szalma Anna-Mária néprajzkutató segítségével, akik maguk is tapasztalhatták a gyógyító sámánok működésének erejét.

A Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii / Majális u. 5.) Nyitott szemmel című világjáró sorozatának idei első estjére 2020. január 30-án, csütörtökön, 18.30 órától kerül sor.

A sorozat társszervező házigazdája Laczkó Vass Róbert.

Szeretettel várunk mindenkit!
***
A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervező házigazdája Laczkó Vass Róbert.
***
Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja