ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Nyitott szemmel | Parányérzék

Nyitott szemmel – plakát

Aligha van titokzatosabb szakterülete az elméleti geológiának, mint a parányőslénytan. A történelem előtti miniatűr életformák tanulmányozása már önmagában is a fantasztikummal határos, így vajmi keveset érthetnek belőle azok, akik a szénaázalékból kinyerhető papucsállatkák mikroszkóp alatti megfigyelésének alsó gimnazista színvonalával megelégszenek. Pedig nem is kell messzire mennünk, hogy első kézből szerezzük parányőslénytani alapképzést.

Néhány éve dr. Silye Lóránd geológus, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa Humboldt-ösztöndíjasként két évig kutatott és dolgozott Németországban ezen a szakterülten. Azóta gyűjtött már üledékmintát az Atlanti-óceán aljzatáról is, de ne gondoljuk, hogy kutatásból, szakoktatásból és tudományos publikációk sorozatából van összegyúrva a személyisége.

Hogy mi mindenre terjed ki a figyelme és beszélget róluk szívesen, megtudhatják mindazok, akik eljönnek a Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) Nyitott szemmel című beszélgető sorozatának 2017. április 27-én, csütörtökön, 18 órakor sorra kerülő, Parányérzék című estjére. Társszervező és házigazda Laczkó Vass Róbert.

Mindenkit szeretettel várunk! 

Az esemény Facebook-oldala

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz
Közönségünk Facebook-csoportja

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés