Nyitott szemmel | Lepkekalandok

Nyitott szemmel – Vizauer Csaba

Meghívott: Vizauer Csaba terepbiológus
***
„Dsuang Dszi álmodta-e a lepkét, vagy a lepke álmodik engemet?” – veti fel a filozofikus kérdést Szabó Lőrinc egyik híres versében, a Dsuang Dszi álmában. A magát lepkének álmodó taoista bölcs örök dilemmáját valószínűleg egy filozófiával kacérkodó erdélyi magyar lepkész sem fogja feloldani, Vizauer Csaba terepbiológussal viszont kísérletet teszünk arra, hogy bemutassuk a lepkészek fura tudományát. Hol röpköd Erdélyben az Apolló-lepke? Hány nemzedéke fejlődik egy év alatt a narancslepkének? Milyen hosszú nyele van egy trópusi lepkehálónak... és vannak-e pillangók a kősivatagban? Ezekre a kérdésekre mindenképpen választ várunk majd Csabától, aki szélsőséges éghajlati körülmények között, például Omanban és Ecuadorban is kipróbálta már a lepkefogás művészetét.
A Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii / Majális u. 5.) Nyitott szemmel elnevezésű világjáró sorozatának Lepkekalandok című beszélgetésére 2023. január 26-án, csütörtökön, 18.30 órától kerül sor.
A sorozat társszervező házigazdája Laczkó Vass Róbert.
Szeretettel várunk mindenkit!
***
A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervező házigazdája Laczkó Vass Róbert.
***
Tekintettel a járványhelyzetre, kérjük a fokozott felelősség vállalását. Bármilyen jellemző tünet esetén kérjük, fontolja meg, hogy részt vesz-e az eseményen. Köszönjük!
***
Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja

A Györkös Ház eseménynaptára.