Nyitott szemmel | Káoszból kibontakozó rend – Tamilnádu, India

Nyitott szemmel - India

Meghívott: Vincze László bábszínész
Az est házigazdája Laczkó Vass Róbert
***
Párizsba készült, ám egy váratlan lehetőség Dél-Indiába csábította Vincze László bábszínészt, aki spirituális megfontolásból két alkalommal vágott neki Tamilnádu és az advaita vallásbölcseleti rendszer felfedezésének. Tamilnádu hindu szentek és filozófusok földje, ahol az elcsendesedés és a meditáció szerves részét képezi a hétköznapi életnek. A szent hagyomány szerint Madrász környékén térítő Szent Tamás apostol szintén Tamilnáduban halt mártírhalált. Adódik tehát a kérdés: van-e spirituális kapcsolat az advaita védánta és a keresztény filozófia között? Miért mondhatta Ramana Maharshi, a legismertebb advaita bölcs, hogy Isten, vagyis Brahman legpontosabb meghatározása a Bibliában keresendő? Mi az advaita lényege és milyen tanulságokkal szolgálhat a keresztények számára?

Spirituális élményei mellett „kelet varázsáról” faggatjuk tehát Vincze Lászlót a Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii / Majális u. 5.) Nyitott szemmel elnevezésű világjáró sorozatának Káoszból kibontakozó rend – Tamilnádu, India című beszélgetésén, 2023. március 9-én, csütörtökön, 18.30 órai kezdettel.

A sorozat társszervező házigazdája Laczkó Vass Róbert.

Szeretettel várunk mindenkit!
***
A sorozat szervezője az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervező házigazdája Laczkó Vass Róbert.
***
Tekintettel a járványhelyzetre, kérjük a fokozott felelősség vállalását. Bármilyen jellemző tünet esetén kérjük, fontolja meg, hogy részt vesz-e az eseményen. Köszönjük!
***
Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja

A Györkös Ház eseménynaptára