ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Nyitott szemmel | Etnalógia

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
nyitottszemmel_2016_10_kiss+ionescu_plakat_k.jpg


Önszerveződő nyári egyetem egy működő vulkán lejtőjén? Őrülten hangzik, ám annál érdekesebb a valóságban, különösen akkor, ha nem a szigorú értelemben vett tudományos kutatás, különféle mérések képezik a nyári egyetem tárgyát, hanem a fiatal kutatónemzedék prominens tagjainak egymásra találása, kapcsolatépítés – egyszóval jövőtervezés az együtt eltöltött idő lényege.

Ötödik évadának első beszélgetésén két fiatal geokémikust lát vendégül a Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) Nyitott szemmel c. beszélgető-sorozata, akik a szicíliai Etnán eltöltött hét nap élményeiről, tanulságairól számolnak majd be. Dr. Kis Mercédesz Boglárka, az Eötvös Loránd Tudományegyetem posztdoktorandusz kutatója Magyarország, dr. Ionescu Artur pedig Románia képviseletében vehetett részt a spártai körülmények között, részben mérésekkel és kutatással töltött nyári táborban, és természetesen a vulkán kráterébe is belepillantottak.

Hogy minként kapcsolhatók össze az Etna kigőzölgései a csomádi mofettával, többek között ezt is megtudhatják azok, akik 2016. október 27-én, csütörtökön 18 órakor eljönnek az Etnalógia című beszélgetésre.

A sorozat házigazdája Laczkó Vass Róbert.

Mindenkit szeretettel várunk!
 

Az esemény Facebook-oldala

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés