XXX. Szabédi Napok

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület harmincadik alkalommal szervezi meg idén a Szabédi Napokat. Az évfordulóra való tekintettel ismét kétnapos lesz a rendezvény.

Szabédi László sírja előtti szűk körű főhajtás után 2021. május 7-én, 17:30-tól Kolozsváron egy élő (közönség nélküli) beszélgetésre kerül sor, melyet online közvetítünk az EMKE Facebook-oldalán

A kerekasztal-beszélgetésen felidézzük a Szabédi Napok indulását, a rendezvénysorozathoz vezető utat, az EMKE és a Székely (Szabédi családi neve) család kapcsolatát.

Emellett megemlékezünk arról a személyiségről és munkásságáról, akinek elévülhetetlen érdemei vannak Szabédi László örökségének ápolásában és a rendezvénysorozat kezdeményezésében, éveken át tartó szervezésében is: Kántor Lajos alakját a Kántoresque projekt kutatócsapatának segítségével idézzük fel: Balázs Imre József és Vallasek Júlia projektvezetők, Bilibók Karola és Major Gergely, a Láthatatlan Kollégium diákjai.

2021. május 9-én, 11 órától a költő választott falujába, Szabédra látogatunk, ahol az unitárius istentisztelet keretében emlékezünk Szabédi Lászlóra, és megkoszorúzzuk a templom falán levő féldomborművet..

Forrás: emke