Véget ért az 5 HATÁRON ÁT vetélkedő

Online formában tartotta meg az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület az 5 HATÁRON ÁT honismereti vetélkedő díjátadó ünnepségét.

Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal tagjai, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet – Lendva, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Nemzeti Művelődési Intézet és a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület 5 határon át online, interaktív, honismereti, többfordulós Kárpát-medencei vetélkedőt hirdetett tavaly a külhoni értékek megismertetéséért és megőrzéséért, valamint az értéktárak bővítéséért. A Négy határon át vetélkedő folytatásaként létrejövő 5 határon át vetélkedő a 2020/2021-es tanévben került megrendezésre 2020. október 5-étől 2021 áprilisig. Az erdélyi régióból 12 diák versenyzett. A vetélkedő karpatmedencei-vetelkedo.org honlapon keresztül, az online térben valósult meg.

A járványhelyzetre való tekintettel elsősorban értékes eszköznyereményeket kaptak a díjazottak. Az öt régió legjobbja, aki a Gyulakuti Általános Iskola diákja, kiérdemelte a Vetélkedő regionális főnyereményét, vagyis egy jól felszerelt laptopot.

I. díj: Menyhárt Kinga, Gyulakuti Általános Iskola, Gyulakuta
II. díj: Blága Anna, Nagy István Művészeti Középiskola, Csíkszereda
III. díj: Dávid Imre Arnold, Gyulakuti Általános Iskola, Gyulakuta

Minden további versenyző emléklapot kapott.

 

Gratulálunk!