EMKE-közgyűlés és díjátadó 2021

A koronavírus-járvány következtében idei közgyűlését a szervezet, az EMKE elnökségének határozata értelmében ismét elektronikusan tartotta meg. A díjátadó gálát 2021. április 10-én délután élőben, de korlátozott résztvevőszámmal, református áhítat keretében tudtuk megszervezni.

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület a koronavírus-járvány következtében idei közgyűlését ismét elektronikusan tartotta meg. Tagszervezeteink e-mailben kapták meg az elnöki beszámolót, a pénzügyi és flügyelőbizottsági jelentést, és Google-úrlap segítségével szavazhattak. A beérkezett szavazatok alapján a tagszervezetek, illetve képviselőik egyhangúlag elfogadták mindhárom beszámolót. A jövőre vonatkozó terveket ez évben sajnos továbbra is a koronavírus-járvány határozza meg. 

Április 10-én délután 2 órától református áhítat keretében a Kolozsvár-Alsóvárosi Református Egyházközség templomában, azaz a Kétágú tempomban tartotta meg az egyesület az EMKE díjak átadását. A díjazottak névsorát, valamint az oklevelekre kerülő rövid indoklásokat honlapunkon olvashatják. A nagyközönség sajnos ez alkalommal sem élőben, csak az éteren keresztül követhette a közvetítést, melyet Facebook-oldalunkon újra megnézhetnek. Az ünnepségről Horváth László fotóit ugyancsak a Facebookon tekintehtik meg. 

 

-emke-