Az EMKE is csatlakozott a Mozaik Múzeumtúra programhoz

Mozaik Múzeumtúra: Fókuszban a határon túli múzeumok

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által koordinált és a Néprajzi Múzeum, valamint a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület szakmai együttműködésével megvalósuló múzeumnépszerűsítő program 2020-21-es évadjának középpontjában emellett a nemzeti összetartozás évéhez kapcsolódó határon inneni és túli múzeumi programok, kiállítások népszerűsítése áll.

Fókuszban a határon túli magyar vonatkozású gyűjteménnyel rendelkező múzeumok és kiállítóhelyek a Mozaik Múzeumtúra idei tematikájában. Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által koordinált és a Néprajzi Múzeum, valamint a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület szakmai együttműködésével megvalósuló múzeumnépszerűsítő program 2020-21-es évadjának középpontjában emellett a nemzeti összetartozás évéhez kapcsolódó határon inneni és túli múzeumi programok, kiállítások népszerűsítése áll.

Az 5 határon túli terület (Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna) magyar vonatkozású múzeumain kívül újabb stratégiai partnerekkel is gyarapodott a Mozaik Múzeumtúra, többek között az EMKE (valamint Erdélyből még a Hargita Megyei Kulturális Központ) csatlakozott a kezdeményezéshez, melyhez továbbra is várják a partnereket az info@mozaikmuzeumtura.hu e-mail címen.

Az eddig csatlakozó romániai múzeumok között sok partnerünk is van, pl. a Haszmann Pál Múzeum fenntartó egyesületei (Csernáton), a Kallós Zoltán Múzeum és Népművészeti Központ (Válaszút), az Ottományi Kiállítóház (Ottomány) vagy a nagybányai EMKE-nek helyet adó Teleki magyar ház.

Rajtuk kívül még csatlakoztak: Ady Endre Emlékmúzeum, Arany János Emlékmúzeum, Borvízmúzeum, Csángó Néprajzi Múzeum, Csíki Székely Múzeum, Haáz Rezső Múzeum,  Incze László Céhtörténeti Múzeum, Márton Áron Múzeum, Molnár István Múzeum, Nagykárolyi Városi Múzeum, Petőfi Emlékmúzeum, Szatmár Megyei Múzeum, Székelyföldi Vadászati Múzeum, Szépművészeti Múzeum.

A Mozaik Múzeumtúra oldalára folyamatosan kerülnek fel a csatlakozó múzeumok bemutatkozó oldalai, valamint virtuális kiállításaik, az intézmények között a Kiállítóhelyek menüpont alatt lehet böngészni, valamint virtuális sétákra is indulhatunk a Virtuális múzeumtúra link alatt. 

 

További információk:

Mozaik Múzeumtúra
Felvidék.ma