ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  [email protected]

Címlap

Az EMKE 2017-es díjazottjai

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
szobor_hatterrel.png

A 2017-es évben 10 díjat és egy tiszteletbeli tagságot adományozunk a közművelődési kultúra különféle területein tevékenykedő személyeknek.

1. Balázs Ferenc-díj
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Balázs Sándor unitárius lelkész részére – több évtizedes önzetlen közösségi szolgálatáért, a Romániai Falugondnokságok Szövetsége lélekmentő tevékenységének a megszervezéséért és működtetéséért – Balázs Ferenc-díjat adományoz.

2. Bányai János-díj
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület dr. Kinda István néprajzkutató, főmuzeológus részére – rendszeres terepkutatásaiért, módszeres örökségfeltáró és múzeumszervező munkásságáért – Bányai János-díjat adományoz.

3. Janovics Jenő
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Essig József fotóművész, szerkesztő-operatőr részére – a kultúra és civil kezdeményezések területén nyújtott szerteágazó tevékenységéért – Janovics Jenő-díjat adományoz.

4. Kacsó András-díj
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Benedek Árpád néptáncoktató részére – a nagyváradi gyermek- és ifjúsági táncházmozgalom több mint tizenöt éve tartó lelkes szervezéséért, irányításáért – Kacsó András-díjat adományoz.

5. Kun Kocsárd-díj
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Marius Tabacu részére – az erdélyi magyar kultúra minőségi román tolmácsolásáért, a széleskörű magyar-román kultúracsere elősegítésében vállalt kiemelkedő munkásságáért – Kun Kocsárd-díjat adományoz.

6. Gr. Mikó Imre-díj
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Nagy Péter részére – aki közügynek és szívügyének tekinti a nyomdászatot, a szakmai utánpótlást, múltunk és jelenünk dokumentálását – Gr. Mikó Imre-díjat adományoz.

7. Monoki István-díj
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Kopacz Katalin-Mária részére – a hazai magyar könyvtárügy szolgálatában kifejtett érdekképviseleti, közösségépítő és szervezői tevékenységéért – Monoki István-díjat adományoz.

8. Nagy István-díj
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Kállay Miklós Tünde zenetanár, karnagy részére – az erdélyi magyar kórusmozgalomban, a magyar közösség érdekében kifejtett több évtizedes, kiemelkedő művészi és kiváló, önzetlen oktatói tevékenységéért – Nagy István-díjat adományoz.

9. Spectator-díj
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Nagy Miklós Kund részére – a teljesítményt elismerő, a törekvést méltató mértéktartó, higgadt és bíztató szavaiért, a szellemi értékteremtés melletti évtizedes síkra szállásért – Spectator-díjat adományoz.

10. Szolnay Sándor-díj
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Gergely Zoltán szobrászművész részére – az erdélyi magyar közösség érdekében kifejtett, a hagyományokat a legmodernebb művészi törekvésekkel ötvöző, kiváló alkotómunkája elismerése képpen – Szolnay Sándor-díjat adományoz.

TISZTELETBELI TAGSÁG
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Beder Tibor részére – a szervezet alelnökeként végzett odaadó közművelődési és a civil szerveződést elősegítő tevékenységéért és az erdélyi magyar – török történelmi kapcsolatok ápolásáért – tiszteletbeli tagságot adományoz.

ÉLETMŰDÍJ
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Vizi E. Szilveszter akadémikusnak – az MTA és a TIT volt elnökének, a magyar tudományosság határon túli kiterjesztéséért, tudománynépszerűsítő és közéleti tevékenységéért, kulturális értékek közvetítéséért, az erdélyi magyarság érvényesülése és identitásmegőrzése érdekében kifejtett áldozatos munkájáért – Életműdíjat adományoz.

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés