ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Mesélő jelmezek – Elfeledett kincsek színháztörténetünk múltjából

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
jelmezek tárlata.jpg

Időpont: 2018. február 8., csütörtök, 18 óra
Helyszín: Brassó, Reménység Háza, Moldovei u. 2 sz.

Kiállítás, könyvbemutató és filmvetítés

A kiállítás, Tordai Hajnal jelmeztervező, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjének kitüntetettje, Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, a Márk Tivadar - Emlékplakett első díjazottja által válogatott színházi jelmezeket mutat be. Tordai Hajnal, a Magyar Képzőművészeti Egyetem látványtervező tanszékének óraadó tanára, a Magyar Művészeti Akadémia színházi tagozatának rendes tagja, akadémikusa több mint 500 színdarab, opera, operett és musical jelmeztervét készítette el a Magyar Állami Operaház, a győri Kisfaludy Színház, a budapesti Nemzeti Színház, a Pesti Magyar Színház és  számos más színházi előadás jelmeztervezőjeként. Egy rövid dokumentumfilmben  a Cirkuszhercegnő című operett jelmezeinek gyártása közben láthatjuk a jelmeztervezőt, miközben szakmája néhány kulisszatitkát osztja meg a nézővel.

Ugyanakkor, bemutatjuk Turnai Tímea, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet főmuzeológusa, szcenikai gyűjtemények vezetője Mesélő jelmezek című könyvét, amelyből az az Intézet jelmeztárának rejtett kincsei ismerhetők meg.

A tárlatot az OSZMI valamint a Balassi Intézet sepsiszentgyörgyi fiókszervezetének felajánlásával láthatja a brassói közönség.

Az est meghívottja Szebeni Zsuzsa színháztörténész, a Balassi Intézet fiókszervezetének vezetője, akivel Bartha Réka színikritikus beszélget.
 

Szervező az Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület, Reménység Háza

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés