Megújult pályázati rendszerrel keresik hetedjére is Erdély legszebb magyar dalát!

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete idén hetedjére hirdeti meg zenei pályázatát MINDEN erdélyi zenésznek és zenekarnak, legyenek akár amatőrök avagy hivatásos zenészek. A pályázat célja az, hogy elősegítse a minőségi, magyar nyelven íródott, itthoni dalok születését, illetve hogy olyan tehetségeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, akik másképp nehezebben kapnának nyilvánosságot. 

Pályázni lehet egyszemélyes produkcióval és zenekarral is, egy pályázó a hagyományokhoz híven maximum három dallal jelentkezhet. A korábbiaktól eltérően idén hangsúlyt fektetünk a már sikeres zenekarokra is, akiknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy dalaikkal elnyerjék a Legszebb Erdélyi Magyar Dal címet. Mire gondolunk? A pályázó zenészek és zenekarok (lehetnek teljesen amatőrök, életkortól függetlenül) a Legszebb Erdélyi Magyar Dal: az év felfedezettje kategória keretén belül mérkőznek meg egymással, míg a Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2021 címre egy rövid űrlap kitöltésével a közönség javasolhat dalokat, bármilyen erdélyi zenekartól, de fontos, hogy a dal ne legyen régebbi 2020 júniusánál. A végső döntést mindkét esetben egy szakmai zsűri fogja meghatározni.  

A felhívásra bármilyen zenei stílusban lehet nevezni, sőt, kifejezetten bátorítjuk az underground stílusokban alkotókat, hogy dalaikkal színesítsék a hazai zenei palettát. 

A pályázatok és nevezések leadásának határideje 2021. október 24., vasárnap éjfél. A gálaestre november 6-án kerül sor, reményeink szerint a zenekarok fizikai jelenlétével, de természetesen ONLINE formában is közvetíteni fogjuk a Legszebb Erdélyi Magyar Dal Facebook-oldalán. Ha a járványhelyzet megengedi, akkor szívesen várjuk az érdeklődőket is a helyszínre, de egyelőre csak a zenekarok jelenlétével számolunk. 

További részletek és a jelentkezési, illetve nevezési lap elérhető az EMKISZ honlapján.