Kulturális Eseménynaptár 2016 – felhívás

Romániai Magyar Demokrata Szövetség Ügyvezető Elnöksége, a Communitas Alapítvány és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, az elmúlt évek gyakorlatát követve, a 2016-os esztendő elején kiadja az év kulturális eseménynaptárát.

Felkérjük a romániai magyar civil szervezeteket, hogy 2016. január 15-ig küldjék el a jövő évre tervezett kulturális rendezvényeik adatait.

A kiadványt továbbítani fogjuk a jelentősebb belföldi és külföldi civil szervezeteknek, intézményeknek, támogatóknak, akik figyelemmel kísérik a romániai magyar kulturális életet. A kulturális eseménynaptár elérhető digitális formában a www.rmdsz.ro/kulturalis-esemenynaptar oldalon.

Az eseménynaptár megszerkesztéséhez a következő adatokra van szükségünk, magyar és román nyelven (Excel táblázat formájában):

·         az intézmény neve és annak rövidített változata, postacíme (irányítószám, helység, utca, házszám, megye), telefon- és fax-száma (körzetszámmal együtt), e-mail címe, honlapcíme;

·         az intézményvezető neve;

·         a rendezvény megnevezése, időpontja (hónap, nap), helyszíne (helység);

·         a programfelelős neve.

Kérjük, hogy a lehetőségekhez mérten jó minőségű digitális vagy hagyományos – 2015-ben készült – fotókat is mellékeljenek, amelyekhez csatoljanak egy-egy rövid ismertetőt arról, hogy a fénykép mikor, hol, melyik rendezvényen készült. Ezekből megjelentetünk egy válogatást az Eseménynaptárban.

A kiadvány könnyebb és gyorsabb szerkesztése érdekében kérjük, hogy használják a digitális űrlapot, amelyet jelen levelünkhöz csatoltunk, illetve letölthető az RMDSZ (www.rmdsz.ro), a Communitas Alapítvány (www.communitas.ro) és Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (www.emke.ro) honlapjáról, vagy lekérhető e-mailen a [email protected] címen.

A kitöltött táblázatot kérjük digitális formában eljuttatni a [email protected] címre. További információkat e-mailben vagy telefonon kérhetnek, a következő telefonszámokon: 0264-441425 vagy 0746-383854, munkanapokon 9-17 óra között. Kapcsolattartó személy: Csengeri Boglárka.

 

A digitális űrlap letölthető innen.