Könyvbemutató | Székely András Bertalan: Interferenciák / Interferențe

Székely András Bertalan

Székely András Bertalan budapesti művelődésszociológus, magyarság- és nemzetiségkutató Interferenciák – Intereferențe című kétnyelvű – magyar és román, kilenc mélyinterjút tartalmazó kötetét mutatjuk be 2023.  november 2-án, csütörtökön, 18.30 órakor a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).
Hogyan érvényesül a Kolozsvárról Magyarországra áttelepedett, vegyes házasságból származó balett-táncos? És a grafikus? És egy Erdélyben született, magyarországi könyvtár-főigazgató? És egy Felvidékre átköltözött székelyföldi költő, prózaíró, műfordító? És egy szintén Székelyfölről Magyarországra költözött pályatársa? Melyik fővárost tekinti otthonának egy Bukarestben született, Budapesten élő kulturális diplomata? Hogyan végzi néprajzos munkáját és a magyarországi ortodox egyházi értékek gondozását egy méhkeréki román néprajzkutató? Mely román szerzőket ajánlja az olvasók figyelmébe egy erdélyi születésű, Magyarországra telepedett magyar történész? Lehetséges-e az önazonosság-őrzés Budapesten egy Désen született román újságíró számára?
Egyebek mellett ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ interjúalanyaival a szerző, akivel Benkő Levente, a Művelődés kulturális folyóirat főszerkesztője beszélget.
Az esemény végén a szerző dedikálja a helyszínen megvásárolható könyvét, amely a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület gondozásában jelent meg 2022-ben.
Mindenkit szeretettel várunk!
***
A szerzőről bővebben itt.
***
Az esemény szervezője a Művelődés havilap, társszervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház
***
Az esemény Facebook-oldala

A Györkös-ház Facebook-oldala
Közönségünk Facebook-csoportja
A Művelődés havilap Facebook-oldala

A Györkös Ház eseménynaptára