ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Könyvbemutató a Szabédi Nyílt Napon

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
KönyvbemutatóKolozsvárjó 2_rgb_szerk.jpg

Kostyák Borbála Misi és a rakoncátlan zöldségek című kötetének bemutatójára is sor kerül a Szabédi Emlékház idei nyílt napján, a 8. Kolozsvári Magyar Napok keretében.

Helyszín: Szabédi László Emlékház, Lázár / Gh. Lazăr u. 30. sz.
Időpont: 2017. aug. 14., hétfő, 14 óra


Szabédi Nyílt Nap

Helyszín: EMKE Szabédi Emlékház, Gh. Lazăr / Lázár utca 30.
Időpont: 2017. aug. 14., hétfő, 10–16 óra

Negyedjére hirdet nyílt napot az EMKE a Szabédi Emlékházban. Szabédi László volt családi házában emlékszoba, kutatókönyvtár és -kézirattár működik, vezetője (Bartha Katalin Ágnes), és itt dolgozik az EMKE Országos Elnöksége. Valamint az épületben működik a Művelődés folyóirat szerkesztősége is.

Ki is volt Szabédi László?! A nyílt nap keretében az érdeklődők rendkívüli tárlatvezetésen vehetnek részt, melynek végén lemérhetik tudásukat egy interaktív Szabédi-totón.

Mi fán terem a kutatókönyvtár? Az emlékház névadója életének megismerésén kívül a látogatók bepillanthatnak a kulisszák mögé: hogy néz ki, hogyan működik egy kutatókönyvtár? Miben más, mint a közkönyvtárak? Mi a különbség a könyvtári és a kéziratos hagyatékok között?

Látogass Anyanyelvilágba! Az Anyanyelváplók Szövetsége és a Georgius Aranka Társaság jóvoltából édes anyanyelvünk (vagy akár Édes, ékes apanyelvünk – Bencze Imre verse) játékos oldalát is megismerhetik a vállalkozó kedvűek egy nyelvi-műveltségi társasjáték keretében!

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés