A királyrévi Fürge Ujjak citerazenekar erdélyi bemutatkozása

A királyrévi (Felvidék) Fürge Ujjak citerazenekar koncertezik a 10. Kolozsvári Magyar Napok keretében, 2019. augusztus 25-én, vasárnap, 14 órától a Farkas utcai színpadon, valamint a következő napokban Kalotaszeg három településén. 26-án Magyarbikalon, 27-én Zsobokon, 28-án pedig Magyarvistán hallhatják a kiváló együttest az érdeklődők!

A Fürge Ujjak idén ünnepli fennállásának 19. évfordulóját. A zenekar a CSEMADOK királyrévi alapszervezete mellett működik. Kezdetben hagyományos citerazenét játszottak, viszont a későbbi előadásaikban már megszólalt a bőgő és a kísérőhangszereken a harmónia is. Rendszeresen fellépnek Szlovákiában  és külföldön. Rengeteg alkalommal jártak már Magyarországon, többször Csehországban, Horvátországban és Ausztriában, Burgenlandban. Repertoárukban főként csárdások, balladák, bordalok, katona és karácsonyi dalok szerepelnek, de szívesen játszanak különböző stílusú feldolgozásokat és komoly zenét is. 2012-ben több neves előadóval közösen elkészítették első albumukat.
 
 
A zenekar tagjai: Puskás ZsófiaVarsányi Viktória, Racsko Regina, Szakál Kinga, Szitás Schnábelt Karolina és vezetőjük, Erdélyi Csaba.
 
Műsoron: Klapka induló, Mátyusföldi eszközös, Somogyi dalcsokor, Galgamenti dallamok, Vasmegyei verbunk, Rábaközi dallamok, Őrvidéki népdalok, Radetzky induló.
 
A Fürge Ujjak előadásaira szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

***
A rendezvény szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház és a Kincses Kolozsvár Egyesület

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Külön köszönet Benkő Leventének, a Művelődés havilap szerkesztőjének a szervezésben való hathatós hozzájárulásáért, valamint azon magánszemélyeknek, akiknek támogatása nélkül nem jöhetett volna létre a koncertsorozat!

Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja