Kihirdette idei díjait a Csemadok

1989 óta ünnepeljük ekkor a magyar kultúra napját, annak emlékére, Kölcsey Ferenc ezen a napon tisztázta a nemzeti imánk, a Himnusz kéziratát szatmárcsekei otthonában. Az ünnepi alkalomból a felvidéki szervezet Életmű Díjakat ad át az arra érdemes, a magyar kultúrában kiemelkedő életpályát maguk mögött tudó szakembereknek. Az Életmű Díjak mellett idővel az ünnepség további kitüntetések átadásával is bővült, így az elmúlt években már a Közművelődési Díjat, valamint a Fábry Zoltán-díjat is ezen a napon adják át.

Idén 12. alkalommal került volna sor az ünnepélyes díjátadóra, azonban a világjárvány, és ezen belül a Szlovákiában kialakult szükséghelyzet ezt nem teszik lehetővé. Közel egy év óta a virtuális világba száműzetett kultúránk, kulturális életünk, így a Csemadok pótmegoldásként jelenleg csak meghirdeti a díjazottak névsorát, és magukat a díjakat majd egy későbbi időpontban juttatják el az érintetteknek.

Az idei Fábry Zoltán-díjat Muzsnay Árpád, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület főtanácsosa kapja a sok évtizednyi tevékenységéért és a Csemadokkal való együttműködéséért.
Az EMKE Országos Elnöksége szeretettel gratulál a rangos kitüntetésért Muzsnay Árpádnak, aki hosszú időn keresztül az EMKE partiumi régiójának alelnökségét is vezette.

Forrás:

 https://felvidek.ma/2021/01/egy-hijan-husz-eves-a-kurtos/ 

https://csemadok.sk/folyoiratok/kurtos-2021-1/