Kárpát-medencei partnerségi konzultáció és műhelymunka Magyarkanizsán

szakkor

A Kárpát-medence számos régiójából érkező kulturális szervezetek és vezetőik részvételével zajlott a Kárpát-medencei Partnerségi Konzultáció és Műhelymunka 2023. november 23-25-én, melynek helyszíne Magyarkanizsa volt. Az eseményen a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Székelyföldről és a Délvidékről érkező regionális koordinátor szervezetek képviselői találkoztak a Nemzeti Művelődési Intézet vezetőivel és munkatársaival. Az EMKE képviseletében Kovács Lilla és Brinzan-Antal Cristina vettek részt a konferencián.

A rendezvény első napján a résztvevők délutántól az Aqua Panon Hotelben foglaltak szállást. A regisztráció után a szálloda éttermében egy közös vacsorán és kötetlen megbeszélésen vettek részt.

A második nap, november 24-e reggelén megkezdődött a konzultáció a szakkör program 2023-2024. évi megvalósításáról a CNESA Oktatási és Művelődési Intézmény szervezésében. A konzultáción a résztvevők a következő témákról tárgyaltak:

  • Tartalmi változások a programban, új szakkörök, tematikák, alapanyagok és oktatófilmek.
  • Az alapanyag- és eszközcsomagok elosztása, tapasztalatok a programindításról a különböző régiókban.
  • Kiállításszervezési tervek.
  • A szakkörvezetők képzésének tartalmi és szervezési kérdései.

Délután műhelymunkával folytatódott a program. Ezen a részen a Kárpát-medence szintű közművelődési együttműködési lehetőségek kerültek előtérbe, ahol a résztvevők javaslataikat osztották meg rövid- és hosszú távú tervezhető közös kezdeményezésekre.

Este a résztvevők a CNESA színpadán a "A MŰVÉSZNŐ LEPEDŐJE" című előadást láthatták az óbecsei Perem Magyar Színházi Egyesület előadásában.

Utolsó nap a csoport Szabadkára utazott, ahol városnézés és a szabadkai Népkör látogatása szerepelt a napirenden.

Az esemény résztvevői gazdag tapasztalatokkal és ötletekkel tértek haza, amelyek hozzájárulnak a Kárpát-medencei kulturális együttműködés erősítéséhez. A rendezvény sikeresen segítette a résztvevőket az együttműködés terén való hatékonyabb munkában és a kulturális projektek fejlesztésében.