ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

Karády Katalin-emlékest

Karády Katalin-emlékest – plakát

Különleges lehetőség intézményünk életében, hogy a 8. Kolozsvári Magyar Napok alkalmából a Balassi Intézet Magyar Kulturális Központ sepsiszentgyörgyi fiókintézetével karöltve bemutathatjuk a Szépmíves Könyvsorozat egyik sikerdarabját, Péter Zsolt Ne kérdezd, ki voltam – Karády Katalin, a díva emlékére című kötetet. Az eseményen jelen lesz Péter Zsolt színháztörténész, a könyv szerzője, valamint Kovács Attila Zoltán, a könyvsorozat szerkesztője, akikkel az est házigazdája, Szebeni Zsuzsa színháztörténész, a Balassi Intézet Magyar Kulturális Központ sepsiszentgyörgyi fiókintézetének vezetője beszélget. Az élményt Vindis Andrea, a Kolozsvári Magyar Színház művésznője teszi teljessé, aki a díva néhány halhatatlan dalát adja elő Szép András zongorakíséretével.

„Negyedszázaddal a színésznő halála után elérkezett az ideje annak, hogy színháztörténeti források segítségével megrajzoljuk Karády Katalin félbetört pályaképét, és rekonstruáljuk életrajzát. Nem kezdtünk újabb oknyomozásba s elméleti fejtegetésbe – ehelyett a rendelkezésre álló ismeretanyagot összegeztük. A gazdagon illusztrált kiadvány különlegessége, hogy QR-kód segítségével a díva máig kiadatlan felvételeit is letöltheti az olvasó.” – írja a kötet szerzője Péter Zsolt, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársa.

Szeretettel várunk mindenkit a 2017. augusztus 16-án, szerdán, 18 órakor a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) sorra kerülő eseményre!

A rendezvény szervezői a Györkös Mányi Albert Emlékház és Balassi Intézet Magyar Kulturális Központ Sepsiszentgyörgy. Partnerintézmények: Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, Szépmíves Kiadó.


Az esemény Facebook-oldala

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz
Közönségünk Facebook-csoportja

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés