ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  [email protected]

Címlap

Horváth Bálint zeneszerzői estje

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
Horváth Bálint zeneszerzői estje – plakát

Horváth Bálint magyarországi, Kodály Zoltán-ösztöndíjas zeneszerző estjére kerül sor 2015. november 12-én, csütörtökön, 19 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.). A Bukaresti Magyar Intézet által az NKA támogatásával szervezett erdélyi turné keretében Juhász Orsolya Anna énekművész a partnere, akit maga a szerző kísér zongorán.

Kolozsvári koncertjük műsora:

  • Régi és újabb dalok (2004-15)
  • D-E-A-C-variációk No. 1-3.–zongorára (2014-15)

Szeretettel várjuk a zenekedvelőket!

***

Horváth Bálint
Zeneszerző, 1986-ban született Budapesten. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Fekete Győr István, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Orbán György tanítványa volt. Kitüntetéses egyetemi diplomáját 2010-ben szerezte meg. Szóló-, kamarazenei, szimfonikus zenekarra írott és színpadi művei elhangoztak a legtöbb magyarországi kortárs zenei fórumon: az Ifjúsági Kortárs Zenei Esteken, a Budapesti Őszi Fesztiválon, a szombathelyi Bartók Fesztiválon, a szegedi Vántus István Kortárszenei Napokon, a Magyar Rádióban és a Zeneakadémia rendezvényein többek között a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Concerto Budapest, vagy a New York-i New Juilliard Ensemble előadásában. Jelenleg a budapesti Weiner Leó Konzervatórium zeneszerzés-tanára, az Editio Musica Budapest külső munkatársa. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorjelöltjeként disszertációját román kolindák alapján készült zeneszerzői feldolgozásokból írja. 2012-ben és 2014-ben egy-egy fél évet Kolozsváron töltött, a Gheorghe Dima Zeneakadémián Adrian Pop irányításával végezte munkáját. 2004-ben az Országos Bartók Béla Zeneszerzésverseny első helyezettje, azóta is több országos pályázat díjazottja. Kutatásaihoz és kompozíciós munkájához támogatást nyújtott a Balassi Intézet és a Magyar Állam Doktori- és Kodály Zoltán Alkotói Ösztöndíja.

Juhász Orsolya Anna
Kóruskarnagy, énekművész, 1986-ban született Budapesten. A budapesti Városmajori Gimnázium ének-zene tagozatán végzett, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetében Szolfézs-zeneelmélet tanárként és Karvezetőként nyert képesítést 2008-ban, amelyet 2011-ben Kóruskarnagy-művész-szakos diplomával egészített ki. Működött a Magyar Rádió Gyermekkórusa asszisztenseként, szolfézst és zeneelméletet tanított a Kittemberger Kálmán Művészeti Iskolában és a Weiner Leó Konzervatóriumban. Alapító karnagyként vezette a nagymarosi Maroska Gyermekkórust és – jelenleg is – a Nagymarosi Férfikart. Interaktív zenei foglalkozásokat vezet a budapesti Művészetek Palotájában. Nemzetközi kurzusok résztvevője volt és folyamatosan dolgozik együtt kortárs zeneszerzőkkel, nevéhez számos ősbemutató kötődik.

***

www.emke.ro
www.facebook.com/emkegyorkoshaz1

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés