Györkös Mányi Albert fametszetei | Kiállítás

györkös mányi albert fametszet

Megtekinthető 2020. augusztus 19-21. között naponta 9-17 óra között, majd azt követően augusztus 28-ig, hétköznapokon 9-15 óra között.

Az idei, 11. Kolozsvári Magyar Napok keretében Györkös Mányi Albert zenetanár-festőművész hagyatékának egy eddig csak kevesek által ismert szeletét mutatjuk be, ugyanis a művész fametszetei először kerülnek kiállításra. A tárlat keretében az érdeklődők megtekinthetik a levonatok alapját képező fadúcokat is.

A kiállítás kurátora munkatársunk, Forró Ágnes képzőművész, kulturális szakreferens.

A tárlat megtekinthető a Magyar Napok ideje alatt naponta 9-17 óra között, majd azt követően szeptember 4-ig, hétköznapokon 11-16 óra között.

Szeretettel ajánljuk tehát figyelmükbe a Györkös Mányi-hagyaték eme, a nagyközönség számára ezidáig ismeretlen részletét!
***
Az emlékház a veszélyhelyzetben érvényes működési feltételek mellett látogatható. Az intézményben egyszerre legtöbb öt személy tartózkodhat. Óránként 5 percnyi szellőztető-fertőtlenítő szünetet tartunk. Az emlékház látogatása során a következő elővigyázatossági szabályok betartása kötelező: a személyek közti 1,5 méteres távolság, arcmaszk viselése, valamint az intézmény által biztosított kézfertőtlenítő és műanyag cipővédő használata. A látogatás legtöbb 20 percet tarthat.

***
A rendezvénysorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház
Partner: 11. Kolozsvári Magyar Napok

Az esemény Facebook-oldala

Facebook-oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja