EMKE-hez kötődő rendezvények a Szilágyságban

Szeptember 26-án Szilágybagoson a Hétköznapi hőseink – Írjunk történelmet! című projekt helyi bemutatóján, 27-én pedig a a zilahi EMKE rendezvényén vettek részt az EMKE képviselői.

Szilágybagoson szept. 25-26-án Családi hétvégét szerveztek, melynek egyik eseménye a Hétköznapi hőseink – Írjunk történelmet! című projekt helyi csapatának bemutatkozása, dolgozatuk és kisfilmjük bemutatása volt. Bernáth István polgármester és Birtalan Beáta Erzsébet, a bagosi kulturális élet mozgatórugója, a HH helyi csapatvezetője köszöntője után a szép számú közönségnek dr. Széman Emese Rózsa projektvezető imertette a projektet. A rendezvényen részt vett dr. Széman Péter, az Országos EMKE elnöke, valamint Széman Rózsa, az EMKE Szilágysomlyó és környéke elnöke is. (A dolgozat összefoglalóját hamarosan a Hétköznapi hőseink honlapon olvashatják.)

Image
szilagybagos hh 1
A csapat tagjai: Kincses Eleonóra, Fekete-Kászoni Boróka és Fekete Fanni (további képek »)

Szeptember 27-én délután 5 órakor kiállításmegnyitóra és egy Báthory Istvánról szóló előadásra gyűltek össze az érdeklődők a zilahi EMKE-házba. A résztvevőket Lakóné Hegyi Éva köszöntötte, majd dr. Széman Péter EMKE-elnök beszélt röviden az erdélyi fejedelem és lengyel király életéről és élő emlékéről, Széman Rózsa, az EMKE Szilágysomlyó és környéke elnöke pedig a Mennyi fér egy évszázadba című, Szilágysomlyó elmúlt 100 évéről szóló kiállítást nyitotta meg. Mindhárman a hétvégi szilágysomlyói XXIX. Báthory Napok Szilágysági Magyarok Díszoklevelének kitüntetettjei. Gratulálunk!

Image
zilah mennyifer 3 szp
dr. Széman Péter (további képek »)
Image
zilah mennyifer 3 szr
Széman Rózsa (további képek »)