EMKE-borklub | Szilágyi László, Tokaj

Időpont: 2019. június 5., szerda, 19 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

HUSZÁROS ÉVADZÁRÁS!!!

KEDVES BORBARÁT! SZILÁGYI LÁSZLÓ, A GIZELLA PINCE BORÁSZA LESZ A VENDÉGÜNK – TOKAJBÓL!

„Gyümölcsélmény, kiemelkedő termőhely, komplexitás. Tokaj képes erre. Az egész a nagyszüleimmel kezdődött, aztán én következtem, és nem sokat gondolkoztam a folytatáson. Számomra a legfontosabb kérdés a bor minősége!” – vallja a GIZELLA PINCE tulajdonos-borásza. SZILÁGYI LÁSZLÓ 2005-ben alapította a kézműves pincészetet, amellyel jelenleg 6 hektáron gazdálkodik, 7 különböző dűlőterületen, változatos talajtípusokon. Célja a legmagasabb minőség elérése mellett, hogy boraiban megmutassa a dűlők valamint az évjáratok közötti különbségeket. Minimális hegyaljai és szakmai előzmények ellenére olyan szakértelemmel készíti borait, hogy a legnagyobb tekintélyek is megirigyelhetnék az eredményeit. Száraz és desszertborai az utóbbi években egyaránt a TOP 100 magazin élmezőnyében találhatók.

„Szilágyi László az egyik legjózanabb, legtisztábban gondolkodó borásza a borvidéknek, aki ráadásul tényleg gondolkodik is, és ezen nem szabad csak úgy átsiklani. Ez a borász tényleg minden apró rezdülését elemzi az évjáratnak, szőlőnek, bornak.” – írja a borszakíró.

Szilágyi László a következő gyönyörű borsorral aranyozza be búcsúnkat a 2018/19-es évadtól:

·        2018 Gizella Furmint

·        2017 Gizella Furmint

·        2018 Gizella Barát Hárslevelű

·        2016 Gizella Barát Hárslevelű

·        2017 Gizella Bomboly Furmint

·        2017 Gizella Szil-völgy Furmint-Hárslevelű

·        2017 Gizella Szamorodni

Részvételi díj: 50 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket június 3-áig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,
Vincze László
programfelelős

 

Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja