EMKE-borklub | Serli Csilla, Nachbil Pince, Krasznabéltek

Időpont: 2020. január 8., szerda, este 7 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár


ÉVNYITÓ KÓSTOLÓ: NACHBIL PINCE, KRASZNABÉLTEK!


VENDÉGÜNK SERLI CSILLA, A PINCE BORÁSZA!

Ismét honi tájakon! Bár feladatunk a Kárpát-medence borászati életének figyelemmel követése, aminek, ugye, Erdélyország is szerves része, fájó, hogy erdélyi pincészeteket ritkán tudunk vendégül látni. Az ok pofonegyszerű: kevés a minőségi termelő, s ezen belül még kevesebb a magyar érdekeltségű borászat.

Most örömmel jelenthetem, hogy hazai pince lesz 2020 első vendége az EMKE-borklubban, jelesül a krasznabélteki Nachbil!

Borászati filozófiájukról álljon itt néhány sor a pince honlapjáról: „A pince borásza Serli Csilla, aki egyszerű technológiával állít elő jó minőségű borokat. Fontos szerepet tölt be hitvallásában a természetesség, a gyümölcs eredetiségének a megőrzése. Akik megkóstolják a borokat, azokat megérinti a borász szenvedélye, a szakma iránti szeretete és tisztelete, ami nélkül igazán csodálatos borok nem is születhetnének. Fontosnak tartja az igazi kitartó munkát, amely egy jól meghatározott utat követ, amit soha nem lehet elhagyni, ennél a szakmánál ugyanis nem szabad gyors sikereket hajszolni. A borászat tulajdonképpen művészet, ahol a borász tudását, érzékiségét és szenvedélyét juttatja kifejezésre abban a csodálatos műben, melynek végeredményét a fogyasztó élvezheti, talán azért is tartják a bort az istenek italának.

A cég tulajdonosa elkötelezettje a természetességnek, az igazi hamisítatlan hazai dolgoknak, azon értékeknek, amitől az emberi lét tökéletesebbé válik.”

A következő nagyszerű borsort lesz szerencsénk végigkóstolni:


·                     Grand Pa 2018 – Amphora (fehér házasítás)


·                     Trio alb 2018 (fehér házasítás)


·                     Rajnai rizling 2018


·                     Cuvée selection white 2017 (fehér házasítás)


·                     Blaufränkisch 2017 (kékfrankos)


·                     Cuvée selection red 2016 (vörös házasítás)


·                     Syrah reserve 2017


 


Részvételi díj: 45 lej


A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket jan. 6-áig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.


A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.


Borbaráti üdvözlettel,

Vincze László
programfelelős
+40 744 699 616

 

Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja