ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

EMKE-borklub | Rókusfalvy Pál borász

borismeret.jpg

Időpont: 2018. január 11., 19 óra
Helyszín: 1568 Bistro, Kolozsvár, 1989. December 21. / Kossuth Lajos u. 14. sz.

BORISMERETI EST

ÚJ ÉV, ÚJ BORVIDÉK! ELSŐ ÍZBEN AZ EMKE-BORKLUBBAN AZ ETYEKI BORVIDÉK! VENDÉGÜNK RÓKUSFALVY PÁL BORÁSZ!

A lexikon vonatkozó szócikke azt mondja: Rókusfalvy Pál kommunikációs szakember. Persze ő is rendes emberként, általános iskolai tanárként kezdte, de aztán rádiós lett belőle, majd tévés, aztán ismét rádiós. Ezek után egy megsüvegelendő váltás következett: RÓKUSFALVY PÁL, A BORÁSZ!

Persze itt is kibújt belőle az ötletember, hiszen pillanatok alatt az etyeki borvidék kovásza lett (Etyek Pincefesztivál, Etyeki Kezes-Lábos, Etyeki Piknik stb.), s hamarosan a teljes magyar boros élet serkentője. Ő találta ki a Borászok Borásza díjat, amely a magyarországi szakma talán legmagasabbra értékelt kitüntetése lett. Aztán egy újabb strigula következett az életrajzában: Rókusfalvy Pál, a fogadós! De ami most bennünket legközelebbről érint: mindeközben a Rókusfalvy-pince hobbiból, majd egyszemélyes vállalkozásból családi birtokká nőtte ki magát, ahol immár a biodinamikus szőlőtermelési törekvések jegyében egyre jobb borok készülnek! Ezek közül lesz alkalmunk megkóstolni néhány jeles tételt, éspedig a következőket:

Fresküvé 2016
Chardonnay 2014
Pinot Blanc 2015
Fresküvé 2013
Sauvignon Blanc 2016
Pinot Noir

FIGYELEM!!! HELYSZÍN: BISTRO 1568, 1989. DECEMBER 21. / KOSSUTH LAJOS U. 14. SZ. (AZ UNITÁRIUS TEMPLOMMAL SZEMBEN)

Részvételi díj: 40 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket január 9-éig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,
Vincze László
programfelelős

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés