ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

EMKE-borklub | Kis Tamás, a somlói vándor

borismeret.jpg

Előadó: Kis Tamás borász, Somló
Időpont: 2017. október 4., szerda, este 7 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Az EMKE-borklub ötödik évadának nyitányaként egy kiemelkedő borvidék ifjú reménységét lesz szerencsénk vendégül látni. Ő KIS TAMÁS, aki így ír magáról és borászatáról: „A Somlói Vándor Pince az egyik legfiatalabb pince a hegyen, az első bor a 2011-es évjáratból került forgalomba. Ekkor még az egri munkahelyemről ingáztam a Somlóra, innen a pince neve: Somlói Vándor. Végül 2014-ben a szívem végleg ide húzott! Jelenleg 5 hektáron gazdálkodunk, a hegy minden oldalán, összesen 10 parcellában. Fő fajtánk a juhfark, de mellette némi olaszrizling, furmint és hárs is található. Szőlőinket nagy szeretettel és organikusan gondozzuk. Célunk a SOMLÓI BORnak, ennek az igazán különleges és limitált italnak a visszaállítása a világ élvonalába!”

Kis Tamás saját borain kívül barátaitól is hoz mutatóba egy-egy tételt, őket így mutatja be: „Régi somlói kőfejtő mellett található Tóth Péter pincéje és juhfark ültetvénye. Petya a hegybíró, azon kevesek egyike, akik Barcza Bálinttal és velem együtt a hegyen élnek, és a somlói bor az életük! Barcza Bálint családja több generáció óta Somlóvásárhelyen gazdálkodik, a legvidámabb somlói termelő, pincéje igazi kézműves pince! Bálint szerint a borászat kézenfogás a természettel! Kiváló évjárat, remek juhfarkja!”

És akkor lássuk a medvét:

1.       Szikár 2015 (sauvignon blanc)
2.       Chardonnay 2016
3.       Juhfark 2016
4.       Cuvée 2014
5.       Barcza Bálint Juhfark 2015
6.       Tóth Péter Juhfark 2016

+1      Somlói Vándor: Késői szüret

Részvételi díj: 40 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket október 2-áig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,

Vincze László
programfelelős
komedias@gmail.com

emke.ro
https://www.facebook.com/events/350457112074331/

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés