EMKE-borklub | Kardos Gábor, Mád, Tokaj-Hegyalja

Időpont: 2019. december 11., szerda, este 7 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

KEDVES BORBARÁT!

ÉVZÁRÁS TOKAJJAL! VENDÉGÜNK A MÁDI BORÁSZ, KARDOS GÁBOR!

Kardos Gábor az a fajta borász figura, akinek konkrét víziói vannak Tokajról, Mádról és saját szerepéről. Remekül átlátja a piacot és sok olyan ziccert észrevesz, melyet mások, akik egész életüket a borvidéken töltik, sajnos talán soha nem fognak meglátni. Így sikerült meggyőznie édesapját, hogy álljanak át a palackozott borok készítésére. Megjelentek hát a letisztult dizájnnal csomagolt Kardos-borok, és felépült egy szép mádi kínálat. A száraz kategóriában van egy bohókásabb, könnyedebb, fiatalosabb alapboruk, egy komolyabb, tartalmasabb száraz birtokbor, a piramis csúcsán pedig a dűlős tételek helyezkednek el, amelyek kizárólag nagy évjáratokban készülnek. Idén először habzóbort is készítettek, ami – egy kis szójátékkal utalva a földrajzi helyre – a Mad Kiss nevet kapta.

Az édes boroknál, a kései szüret kategóriában, sikerült megalkotni egy gyümölcsös, jóivású, friss desszertbort, a sort pedig természetesen az elmaradhatatlan édes szamorodni valamint az aszú zárja.

Kardos Gábor vallomása a családi üzleti modellről s annak Tokaj-Hegyaljai beágyazódásáról: „Édesapám a szőlészeti munkákat viszi, a borászat pedig az én dolgom. Családtörténetünket Mád faluban több mint kétszáz éven keresztül nyomon követhetjük, a szőlőterületek is régóta a család birtokában vannak. Itt nőttem fel, itt jártam iskolába, innen tágult ki számomra a világ, és ide is kanyarodtam vissza. Mád számomra a múlt, a jelen és a jövő.”

Az EMKE-borklub közönségének a következő nagyszerű borsorral kedveskedik:

  • ·         Furmint 2018                                                              
  • ·         Mad Kiss Sárgamuskotály 2018 habzóbor          
  • ·         Supreme Birtokbor 2015                                         
  • ·         Padihegy Furmint 2015 dűlőszelekció                   
  • ·         Tündérmese 2018 késői szüret                               
  • ·         Tokaji Szamorodni édes 2014
  • ·         Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013
  • ·         Meglepetés!

Részvételi díj: 50 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket dec. 9-éig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,
Vincze László
programfelelős

 

Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja