EMKE-borklub | Font Gábor, Soltvadkert

Időpont: 2019. április 3., szerda, 19 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Terítéken a magyar szőlőfajták! Vendégünk a Font Pincészet!

Kedves borbarát!

Mikor kóstolt utoljára Ezerjót? Hát Generosát? És hogy áll a Cserszegi Fűszeressel, a Kövidinkával, az Irsai Olivérrel? Hogy mi a közös ezekben? Legyen akár régebbi fajta vagy éppenséggel újabb nemesítésű, ez mind csupa magyar szőlőfajta! Hungarikumok, amelyek minőséget hordoznak! Olyanok, amelyekkel ki lehet állni a világ elé! S a FONT PINCÉSZET meg is tette ezt számtalan alkalommal, számtalan sikerrel! Az ismertebb szőlőfélék közül pedig a fentiekhez társul a Kékfrankos, amely ugyan nem kizárólagosan magyar, de mindenképp Kárpát-medencei fajta.

Magyarország legnagyobb borvidékén, azon belül is Soltvadkerten, a 38 hektáros családi birtokon kizárólag magyar nemesítésű illetve a vidékünkön több száz éve meghonosodott fajtákat termelnek, hirdetve a Kunsági Borvidék üzenetét. Bort csupán kiváló minőségű, válogatott, érett, ízében, összetevőiben kiteljesedett szőlőből készítenek, a magas színvonal érdekében terméshozam korlátozást alkalmaznak. Fehér és rozé boraikat gyors feldolgozással készítik, kiemelkedő évjáratokban pedig megszületik az Ezerjó Selection is, amely magas cukorfokkal szüretelt mustból, kis tölgyfahordós erjesztést és tárolást követően kerül a palackokba. A Kékfrankost hagyományos módon, fahordóban erjesztik, majd érlelik kellemesen bársonyossá, gyümölcsössé. Kimagasló évjáratokban barrique változata is készül, mely még maradandóbb élményt nyújt.

Font Gábor borász erre az alkalomra a következő borokat hozza el Kolozsvárra:

  • Font Kövidinka 2018                        
  • Font Irsai Olivér 2018                      
  • Font Cserszegi Fűszeres                  
  • Font Generosa 2018                        
  • Font Kékfrankos Rosé 2018             
  • Font Ezerjó Selection 2016             
  • Font Kékfrankos Barrique 2016     

Időpont: 2019. április 3., szerda, este 7 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.)

Részvételi díj: 40 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket április elsejéig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,
Vincze László
programfelelős