EMKE-borklub | Balla Géza, Ménesi borvidék

Időpont: 2019. október 2., szerda, este 7 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

ÉVADNYITÓ KÓSTOLÓ!

KEDVES BORBARÁT!

VENDÉGÜNK AZ ÉV BORTERMELŐJE CÍMMEL KITÜNTETETT BALLA GÉZA!

A hetedik évadot kezdjük, és soha ne sikerüljön jobban idénykezdet: októberi meghívottunk ugyanis az erdélyi magyar borásztársadalom emblematikus alakja, Balla Géza lesz!

A szilágysági születésű borász Kolozsvárott végezte az agronómiát, és pályája elején már Arad-Hegyaljára került, a nagymúltú Ménesi Borvidékre. Azóta is hűséges maradt ehhez a régióhoz, romjaiból építgeti újjá a régmúlt dicső hagyományát. Következetes munkája egyre inkább felhívta a figyelmet a feltámasztott régi értékekre, újra ismertté vált a helyi fajta, a magyarádi mustos fehér, újra zászlósborrá vált a kadarka, és sikerrel próbálkozik azzal, ami egykoron naggyá tette a borvidéket: a ménesi aszúval.

Igényességére a magyarországi boros élet is régen felfigyelt, olyannyira, hogy a Magyar Bor Akadémia – tabukat döntögetve – idén februárban, első határon túli szakemberként, Balla Gézának adta át „az év bortermelője” díjat, „a borvilág Kossuth-díját”, ahogy a kitüntetett utólag fogalmazott.

Balla Géza a következő kiváló borsorral mutatkozik be az EMKE-borklubban:

Magyarádi Fehér 2018                                     
Sauvignon Blanc 2018                                           
Kadarka Selection 2017                                       
Feketeleányka Selection 2017                            
Feketeleányka Sziklabor 2016                            
Cabernet Franc Sziklabor 2016                            
Furmint Sziklabor 2017                                        
Kadarisszima 2016 (vörös aszú)                          

Részvételi díj: 50 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket szept. 30-áig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,
Vincze László
programfelelős

Az esemény Facebook-oldala