ERDÉLYI MAGYAR KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET
SOCIETATEA MAGHIARĂ DE CULTURĂ DIN TRANSILVANIA
HUNGARIAN CULTURAL SOCIETY OF TRANSYLVANIA

RO–400183 Kolozsvár, Lázár u. 30., Kolozs m.
RO–400183 Cluj, str. Gheorghe Lazăr nr. 30., jud. Cluj
Telefon/fax: +40 264 434110,  emke.oe@gmail.com

Címlap

EMKE-borklub

GyMAE Facebook like: 
GyMAE Facebook like
Aktuális banner: 
Aktuális banner
borismeret.jpg

Kedves Borbarát!

„Csombord az erdélyi szőlőhegyek koronagyémántja. Azzá teszi a Maros éghajlat szelídítő közelsége, a szőlőhegy kiváló déli fekvése, melynek nyomán minden szőlőkaró akár napóra pálcájának is beválhatna. Az Enyedről jövő számára megkapó a táj szépsége, elöl a Maros zölden bókoló fűzfák szegélyében, arrébb, a falu fölött, a református templom a XIII. századi gótikus ablakú hajóval. Csombordtól délre magasodik az Érchegység kéklő szélfogója, mely védőn óvja a hosszan melengető, szőke, kék szemű őszök békéjét, a szőlőérés mézelő folyamatát.

Csombord a hagyományos borvidéki besorolás szerint az Erdélyi Hegyalja borvidék nagyenyedi körzetéhez tartozik. A csombordi és szentkirályi borok legfőbb értéke a tűz, a gerincességet biztosító, ízes, elegáns savtartalom, a teltség, selymesség és összhang, a hosszú utóíz és főleg a gazdag fűszeres illat és zamat.”

A fenti szövegrészt a 2008-ban alakult Takács Pince honlapjáról idéztük, abból az alkalomból és annak örömére, hogy az EMKE-borklub legközelebbi bemutatójának vendége Takács Attila, a pince borásza lesz. Kínálatában a Kárpát-medencei valamint a Fehér megyei borverseny több díjnyertes bora lesz kóstolható.

Íme a várható borsor:

Chardonnay ​– 2014
Rajnai rizling​ – 2015
Szürkebarát – 2014
Fűszeres tramini – 2015
Sauvignon blanc – 2014
Fehér leányka – 2015

Önt is szeretettel várjuk!

Részvételi díj: 25 lej

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket november 8-áig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Borbaráti üdvözlettel,

Vincze László
programvezető
komedias@gmail.com

www.emke.ro

Támogatóink

Médiapartnerek

Erdélyi Magyar Televizió

Ajánljuk


© 2009, EMKE, Belépés