EMKE-borklub

Borismereti est: figyelem, Eger!

Kötelező bejelentkezés itt: [email protected]

Időpont: 2015. április 8., szerda, este 7 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház
(Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.)

***
Kedves Borbarát!

Az Emlékház borismereti sorozatának soron következő estjén az Orsolya Pince kiváló borait kóstolhatjuk. Az Egri Borvidéken működő kis családi borászat: 10 hektár szőlő, egy borász házaspár – Turcsek Orsolya és Tarnóczi Zoltán –, egy riolittufába vájt pince Ostoros falu végén. A borok a lehető legtermészetesebben készülnek, a fehér és vörös borok is hordóban érlelődnek hosszú hónapokon át. A szó hagyományos értelmében vett családi borászat, ahol a szülők, nagyszülők végzik a munka döntő többségét, de még a gyermekek is besegítenek a címkék megrajzolásával. A szőlőterületek Ostoros, Eger, Andornaktálya települések határában helyezkednek el, a szőlőfajták választéka pedig: Olaszrizling, Leányka, Chardonnay, Viognier, Furmint, Ezerjó, Csókaszőlő, Kadarka, Pinot Noir, Merlot, Syrah, Kékfrankos, Cabernet Franc, Zweigelt.

Ez alkalomból a következő borokat fogjuk kóstolni:
•    Olaszrizling – 2013
•    Leányka – 2014
•    Olaszrizling – héjon erjesztett – 2012
•    Syrah Rosé – 2014
•    Kadarka – 2011
•    Kékfrankos – 2013 (hordóminta)

Részvételi díj: 30 lej.

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán (e-mail-en) való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket április 6-áig (húsvét hétfőig) várjuk szeretettel a [email protected] levélcímen.

A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is.

Borbaráti üdvözlettel,
Vincze László
programvezető


www.emke.ro