Ember és Természet Kollégium | Játékos természetismeret a NECC csapatával

Interaktív természetismereti foglalkozás a Nature Education Community Center csapatával
Időpont: 2019. október 16., szerda, 18.30 óra
Helyszín: EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház, Kolozsvár

Az Ember és Természet Kollégium soron következő estjén játékos természetismeretre kerül sor a NECC – Nature Education Community Center csapatával.

2019. október 16-án, szerdán, 18.30 órától, a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii / Majális u. 5.) sorra kerülő interaktív foglalkozás vezetői Macalik Kunigunda, Pénzes Janka, Rés Katalin és Szabó Csilla. Fő témája: hogyan tudjuk erősíteni az ember-természet kapcsolatot; kell-e erősíteni egyáltalán?

Vitaindító és ötletmegosztó beszélgetésre is sor kerül. Lehetőség nyílik kipróbálni a NECC saját fejlesztésű és kivitelezésű játékait, melyekkel azt mutatják be, hogy milyen változatos a körülöttünk lévő világ és hogyan kapcsoljunk össze látszólag különálló dolgokat.

Az érdeklődők az est folyamán többek között a következő kérdésekre kapnak válasz: A denevérek valóban a vámpírok leszármazottai és vért esznek? Fogoly-e a fogoly? Mi köze a zergének a zergevirághoz? Ki mondta, hogy a Hold is elbúvik, mikor szól a kuvik? Foltos-e a szalamandra? Vajon mi köze van a kornistárnicsnak a lejhez? Mitől csengővirág az orbáncfű? Mi a gyönyörű rózsaszín virágú csoda a pannon-föld északi hűs rögein?

A sorozat házigazdája dr. Farkas György.

Szeretettel várunk mindenkit!

***
A sorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház, társszervezője és az estek házigazdája dr. Farkas György.

***
Az esemény Facebook-oldala

Facebook oldalunk
Közönségünk Facebook-csoportja